Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. ОФИЦИАЛНО: Тотнъм открива с лондонско дерби новия стадион, Бербатов го тества

Спорт

ОФИЦИАЛНО: Тотнъм открива с лондонско дерби новия стадион, Бербатов го тества

ОФИЦИАЛНО: Тотнъм открива с лондонско дерби новия стадион, Бербатов го тества - Tribune.bg
Снимка:

Дългото чакане за феновете на "шпорите" най-после приключи

Дългото чакане за феновете на Тотнъм най-после приключи!

Новият стадион на клуба ще бъде неофициално открит тази неделя (24 март) с двубоя при юношите до 18-години на „шпорите“ и тези на Саутхемптън.

Това ще е първият тест на съоръжението, така че в него капацитетът на ще бъде ограничен наполовина - 30 хил. места.

След това, на 30 март, предстои далеч по-грандиозното събитие - мач между легенди на Интер и Тотнъм пред 45 хил. зрители, в който участие ще вземе и българският нападател Димитър Бербатов.

Голмайсторът за всички времена на националния ни отбор вкара 27 попадения в 70 мача с екипа на лондончани в периода 2006-2008 година, а от клуба разкриха, че участие във въпросния двубой ще вземат още Роби Кийн, Рафаел ван дер Ваарт, Алан Нилсен, Стивън Кар, Дейвид Хоуелс, Ерик Торствед и Дарън Андертън, като мениджър ще е бившият капитан Гари Мабът.

“За мен ще е голяма чест да взема участие в този двубой. Тотнъм завинаги остава в сърцето ми и имам страхотни спомени тук през годините. Новият стадион е страхотен. Невероятно е, че ще бъда един от първите, които ще стъпят на него. Вече нямам търпение”, заяви Роби Кийн, който игра за Тотнъм близо десетилетие и оформи страховит тандем в нападение с Бербатов.

Първата официална среща на новия стадион, който е с капацитет от 62 062 места, ще е лондонското дерби с Кристъл Палас на трети април.

На девети пък е и дебютното европейско домакинство, срещу Манчестър Сити в реванша от четвъртфиналите на Шампионска лига.

Междувременно авторитетният „Гардиън“ разкри, че спирката на метрото в английската столица с името на вече бившия дом на лондончани – „Уайт Харт Лейн“, ще бъде преименувана на „Тотнъм Хотспър“.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати