Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Официално! УЕФА и ФИФА изхвърлиха Русия от футбола

Спорт

Официално! УЕФА и ФИФА изхвърлиха Русия от футбола

Официално! УЕФА и ФИФА изхвърлиха Русия от футбола - Tribune.bg

Русия е аут от международния футбол за неопределено време!

Това стана след като ФИФА и УЕФА официално изхвърлят националните и клубните отбори от всички състезания заради войната, която страната води на територията на Украйна.

“След първоначалните решения, предприети от Съвета на ФИФА и Изпълнителния комитет на УЕФА, които предвиждаха предприемането на допълнителни мерки, ФИФА и УЕФА днес заедно решиха, че всички руски отбори, без значение дали са национални или клубни, ще бъдат изключени от участие в състезанията на ФИФА и УЕФА до следващо нареждане.

Тези решения бяха предприети днес от Съвета на ФИФА и Изпълнителния комитет на УЕФА, които са най-висшестоящите органи за вземане на решения на двете институции по отношение на подобни спешни въпроси. Тук футболът е изцяло обединен и е в пълна солидарност с всички засегнати хора в Украйна. Президентите на ФИФА И УЕФА се надяват, че ситуацията в Украйна ще се подобри значително и бързо, за да може футболът отново да бъде пример за обединение и мир сред хората”, се казва в общото изявление на двете футболни централи.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети УЕФА, ФИФА, Русия

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети