Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Официално! Валентин Антов премина в тим от Серия А

Спорт

Официално! Валентин Антов премина в тим от Серия А

Официално! Валентин Антов премина в тим от Серия А - Tribune.bg
Снимка:

Отборът на ЦСКА осъществи трансфер на защитника Валентин Антов в италианския елитен Болоня.

Младият бранител ще играе първоначално като преотстъпен до лятото, като в договора му е записано, че италианците ще трябва да откупят задължително правата му след края на сезона.

Лично треньорът на тима от Серия А Синиша Михайлович е следил изявите на българина от половин година насам. Той е останал впечатлен от силните мачове на Антов в груповата фаза на Лига Европа - най-вече срещу Рома на „Олимпико“ (0:0).

Антов ще стане вторият българин, който ще носи екипа на Болоня след бившия защитник на Левски и националния отбор Николай Илиев.

Според непотвърдена информация ЦСКА ще получи 500 000 евро по договора за наема. След това Болоня ще трябва да плати около 3 милиона евро, за да откупи правата му.

Ръководството на Болоня се раздели по-рано през деня с аржентинския централен бранител Науен Пас, който бе пратен под наем в Кайзериспор, като по този начин освободи място за Антов.

Така българският национал напуска „червените“ след 82 мача и три гола, като 17 от тези двубои са в Лига Европа. В Италия отбелязват, че въпреки крехката си възраст той вече има опит в Европа, носил е лентата на гранд и е част от националния тим на България, с който има вече три мача.

Антов ще стане и вторият българин в Серия А през настоящия сезон. В момента там се подвизава и нападателят Андрей Гълъбинов, като част от Специя. Гълъбинов бе част от Примаверата на Болоня преди повече от 13 години.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети