Висшата лига на Англия няма да се възобнови в началото на май, а ще се върне само, когато е безопасно и уместно да се направи. Това обявиха официално от Лигата след състоялата се среща днес.

"Датата на рестартиране на първенството ще се разглежда постоянно, тъй като влиянието на пандемията от COVID-19 се развива и ние работим заедно през този много труден момент. Висшата лига ще работи в тясно сътрудничество с целия професионален футбол в страната, както и с правителството, публичните агенции и други заинтересовани страни, за да се гарантира, че ще се постигне съвместно решение", това се казва в част от изявлението.

Засега мачовете от Националната купа остават и ще се изиграят. Към момента ФА Къп е на фаза ¼-финали.

Завръщането на мачовете обаче ще бъде само с пълната подкрепа на правителството и, когато медиците го позволяват. Спортните и финансовите последици за клубовете от Висшата лига, както и за ФА, ЕФЛ и Националната лига бяха също са били разгледани на днешната среща.

Бе взето и решение, че ще бъдат направени дарения в размер на 20 милиона паунда на Националната здравна слуба в страната заради пандемията от COVID-19, като допълнителни 125 милиона паунда ще бъдат дадени на EFL и Националната лига.

Също така беше потвърдено, че разговорите продължават с играчите за 30-процентно намаляване на заплатите.