Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Огромен успех! България класира за четвърта поредна година отбор на световно първенство!

Спорт

Огромен успех! България класира за четвърта поредна година отбор на световно първенство!

Огромен успех! България класира за четвърта поредна година отбор на световно първенство! - Tribune.bg
Снимка:

Юношите до 14 г. победиха Великобритания и се класираха за финалите в Чехия

Огромен успех постигнаха националите на България до 14 г. (юноши). Нашите момчета се наложиха над Великобритания с 2-1 победи на старта на финалите на Европейската лятна купа в Мурсия (Испания).

С този успех България за четвърта поредна година класира отбор за финалите на световно първенство, което се случва за първи път в историята. Освен това за осми пореден цикъл класирахме отбори на финалите на европейски първенства, което също се случва за първи път.

Виктор Марков (ТК "Диана", гр.София) даде преднина на родните национали с успех 6:2, 6:2 над Виктор Фридрих. След това Адрияно Дженев (ТК "Хасково", гр.Хасково) отстъпи с 3:6, 2:6 на Лука Поул. В решителната среща на двойки Виктор Марков и Илиян Радулов (ТК "Тракия СКЛАТ", гр.Пловдив) победиха с 6:3, 6:4 Лука Поул и Хенри Сърл.

Утре нашите момчета ще играят срещу Германия или Франция на полуфинал на Европейската лятна купа. На първенството в Испания участват осемте най-добри отбора в Европа, съобщава Българската федерация по тенис.

За да се класират на финалите в Мурсия, българчетата детронираха шампионите от миналата година – Русия и разгромиха отбора на Австрия.

България е в състав Адрияно Дженев (ТК "Хасково", гр.Хасково), Виктор Марков (ТК "Диана", гр.София) и Илиян Радулов (ТК "Тракия СКЛАТ", гр.Пловдив) с треньор Алекс Мартински.

Освен нашите момчета на турнира в Испания участват отборите на Чехия, Испания, Хърватия, Румъния, Великобритания, Германия и Франция.

Финалите на световното първенство ще се проведат от 6-ти до 11-ти август в Простейов (Чехия).


Последвайте ни в Google News

 

Етикети тенис, БФТенис

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети