Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Огромен успех! Адриан Андреев e полуфиналист на Младежките Олимпийски игри

Спорт

Огромен успех! Адриан Андреев e полуфиналист на Младежките Олимпийски игри

Огромен успех! Адриан Андреев e полуфиналист на Младежките Олимпийски игри - Tribune.bg
Снимка:

Българинът се класира за полуфиналите на сингъл и двойки на Младежките Олимпийски игри в Аржентина

Талантливият български тенисист Адриан Андреев се класира на два полуфинала на продължаващите в Буенос Айрес Младежки олимпийски игри.

В турнира на двойки Андреев и Ринки Хиджиката от Австралия отстраниха със 7:6(6), 4:6, 10-7 вторите поставени Николас Мехия (Колумбия) и Жилберт 
Соареш Жуниор (Бразилия) за 96 минути игра. Адриан и партньорът му ще срещнат на полуфинала французите Хуго Гастон и Клемен Табур, мачът е насрочен за петък след 16 ч. българско време.

По рано в сряда поставеният под номер 6 в схемата Андреев се нареди в Топ 4 и на сингъл като надигра с лекота румънеца Филип Кристиан Яну с 6:2, 6:4, двубоят продължи час и половина. Това е трета поредна победа в този турнир за Адриан в Буенос Айрес. Преди това нашето момче елиминира със 7:6(4), 3:6, 6:2 Карлос Лопес Монтагуд от Испания и с 6:3, 5:7, 6:3 Янкъ Ерел от Турция.

Адриан АндреевАдриан Андреев

За място на финала Андреев ще играе срещу надеждата на домакините Факудно Диас Акоста, полуфиналът е насрочен за утре, четвъртък от 16 ч. българско време. Поставеният под №8 Акоста победи с 6:2, 6:2 Ценг Чунг Хсин от Китай, който е лидер в световната ранглиста. Акоста е №13 в света. Вторият полуфинал след това противопоставя Хуго Гастон от Франция срещу Жилберт Соареш Жуниор от Бразилия.

В турнира на смесени двойки Андреев и партньорката му Виктория Дема от Украйна отстъпиха на швейцарците Лулу Сун и Дамиен Венгер с 3:6, 6:7(3).

Адриан АндреевАдриан Андреев

Наставник на Андреев е Ивайло Трайков – дългогодишен състезател по тенис, стигнал до №211 в световната ранглиста. Трайков е играещ капитан на отбора на България за Купа Дейвис за периода 2006 - 2007 г.

Надпреварата в Буенос Айрес ще продължи до 14 октомври.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

Весо Браво, Ади! Успех до края и да те посрешнем с медал!
11.10.2018 09:40 / Отговор
Роси Браво момче, мачкай с теб сме
11.10.2018 10:18 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети