Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Огромна чест за България: Карамаринов стана член на Съвета на ИААФ

Спорт

Огромна чест за България: Карамаринов стана член на Съвета на ИААФ

Огромна чест за България: Карамаринов стана член на Съвета на ИААФ - Tribune.bg
Снимка:

За първи път българин е избран за толкова висока позиция в ИААФ

Огромна чест за България – президентът на родната федерация по лека атлетика Добромир Карамаринов беше избран за нов член на Съвета на Международната лекоатлетическа федерация (ИААФ). Това се случи на Конгреса на организацията в катарската столица Доха, където лорд Себастиан Коу бе преизбран за президент за втори мандат, съобщава bTV.

За първи път в историята българин е избран за толкова висока позиция в ИААФ. Карамаринов е и единственият представител от Балканите.

"Изключително съм щастлив от този исторически ден за България - да има член в Съвета на международната федерация в мое лице. Жестока беше конкуренцията. Страните като Германия, Франция останаха без представители. Малка България и Балканите изобщо имат само един представител и това съм аз. Това е голяма оценка, голям авторитет и съм радостен за моята родина България и за българската атлетика", каза Карамаринов след Конгреса.

Карамаринов също така е шеф на Асоциацията на балканските лекоатлетически федерации (АБАФ), както и първи вицепрезидент на Европейската атлетика (ЕА).

62-годишният британец Коу бе единствен кандидат и получи подкрепата на всичките 203 члена на ИААФ. Той застана начело на централата през 2015 година на мястото на Ламин Диак, който в момента е разследван за корупция във Франция.

Украинецът Сергей Бубка запази поста си на първи вицепрезидент.

Колумбийката Химена Рестрепо пък стана първата жена, избрана за вицепрезидент на ИААФ. Другите двама нови вицепрезиденти са досегашните членове на Изпълкома Джеф Гарднър (Норфолк) и Науаф Бин Мохамед Ал Сауд (Саудитска Арабия).


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети