Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Олимпиада на гафовете: Плувец спи на тревата. В стаите няма климатици, а в тоалетната - хартия! - (ВИДЕО)

Спорт

Олимпиада на гафовете: Плувец спи на тревата. В стаите няма климатици, а в тоалетната - хартия! - (ВИДЕО)

Олимпиада на гафовете: Плувец спи на тревата. В стаите няма климатици, а в тоалетната - хартия! - (ВИДЕО) - Tribune.bg
Снимка:

Италианският шампион и победител в 100 м гръб Томас Чекон беше сниман да спи на тревата в парка на олимпийското село в Париж. Той се оплака няколко пъти от неудобните екологични легла от рециклиран картон, както и от липсата на климатици, заради което не можел да спи нощем, пише сайтът glasove.com.

Във видео на саудитския гребец Хюсеин Алиреса, което беше публикувано в социалните мрежи, се вижда как облеченият в италианския национален екип Чекон е полегнал на тревата до пейка в олимпийското село.

Въпреки че роденият в северната област Венето италианец извоюва злато за родината си, той не успя да се представи добре в смесената щафета 4х100 м, където плува и друг олимпийски шампион – Николо Мартиненги, който спечели злато на 100 м.бруст. Италианците останаха извън финала, въпреки че бяха световни шампиони през 2022 г. Те успяха да достигнат едва девето място.Още преди участието си в щафетата обаче Чекон се оплака, че не е във форма и че се чувства много уморен, защото предишната нощ не можал да спи заради жегата и неудобния матрак.

И друг италиански национал –Грегорио Палтриниери, се оплака от условията в олимпийското село. Плувецът, който взе бронзов медал на 800 м свободен стил, ще се опита да спечели златото в 1500 м свободен стил в неделя. Той каза пред италианските медии, че това е най-лошата организация, на която бил свидетел. „Бил съм на 4 олимпиади и това е най-лошата, що се отнася до организацията. Далече сме от олимпийското село, не успявам да заспя никога преди 2 часа през нощта заради жегите. В стаята няма климатик. Не може спортистите да се третират по този начин. В крайна сметка ние сме главните герои , а не сме защитени". 

Интересно решение на организаторите на Олимпиадата беше, че решиха да не поставят климатици в стаите на спортистите. Целта беше да се намали въглеродният отпечатък на Олимпиадата като част от екологичните инициативи, но критиците заявиха, че всъщност това се прави за намаляване на разходите. Специална екологична система за водно охлаждане беше проектирана, за да реши проблема с високите температури, които правят невъзможно спортистите да тренират, да се възстановяват и да почиват нормално. Нейната мощност обаче или не е беше достатъчна, или не е била инсталирана във всички съоръжения, затова например китайската спортна делегация донесе със себе си климатици. Олимпийци от няколко държави обявиха, че ще носят със себе си мобилни климатици и вентилатори. Освен това бяха изключени климатиците в градския транспорт. Спортисти от Китай си донесоха торби с лед. Климатикът може да се превърне в проблем, особено след като е предимство за френските спортисти, които не живеят в олимпийското село и биха се възстановявали по-добре по време на състезание.

Участниците в Олимпийските игри в Париж също се оплакват от качеството на леглата и храната в олимпийското село. Селото разполага с 82 сгради, ресторант, подвижни хранителни будки, физкултурни салони, болница, поща и др. Някои спортисти обаче се оплакват от качеството на леглата, които са направени от картон. Австралийският играч по водна топка Тили Кърнс написа: „Първа нощ на картонени легла. Скоро ще си прецакам гърба.“ Уитни Тий от Кот д'Ивоар отправи подобни критики. Други спортисти бяха разочаровани от липсата на телевизори в стаите, една обща баня за четирима души, качеството на храната и дори липсата на тоалетна хартия. Американската гимнастичка Алеа Финеган нарече храната в ресторанта на Олимпийското село блудкава.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети скандали
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети