Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Организаторите на Australian Open: Очаква ни исторически турнир

Спорт

Организаторите на Australian Open: Очаква ни исторически турнир

Организаторите на Australian Open: Очаква ни исторически турнир - Tribune.bg

Аустрелиън Оупън 2021 започва на 8 февруари и ще продължи до 21 февруари.

"Това издание на Аустрелиън Оупън ще бъде историческо поради много причини", обяви турнирният директор на Откритото първенство на Австралия Крейг Тайли, след като бе потвърдено, че първият за 2021 година турнир от Големия шлем ще започне на 8 февруари.

"За първи път от повече от 100 години надпреварата ще започне през февруари и ние нямаме търпение да предложим на играчите нещо, което вярваме, че ще бъде най-добро за 2021 година. Отне ни осем месеца работа с властите във Виктория, за да успеем да реализираме един Аустрелиън Оупън, който ще бъде с ключова роля, както в икономически, така и в психологически план за съживяването на Мелбърн и Виктория", коментира Тайли пред медиите.

Той подчерта, че на първо място за организаторите остават сигурността и здравето на всички участници и цяла Австралия. "Ще подсигурим на играчите възможно най-добрите условия за подготовка, като през цялото време ще пазим нашата безценна, свободна от COVID среда, която обществото във Виктория изгради през последните шест месеца чрез невероятни лишения и здрава работа", обясни Тайли, който допълни, че тенисистите през цялото време ще бъдат в балон и най-малкото нарушение на правилата за изолация ще води до отстраняването на въпросния играч от турнира.

Въпреки икономическата криза заради пандемията от коронаивирус, наградният фонд на Аустрелиън Оупън 2021 се запазва от миналата година и ще бъде 50 милиона щатски долара, но има промяна в разпределението, като участниците в първи кръг ще получат с 15 процента повече - 60 хиляди долара. Победителите при мъжете и жените на сингъл ще приберат чек за 2.75 милиона долара.

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети