Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Две българки на финали на Световното по борба, още едно злато за България от младежкото ЕВРО2018 по щанги

Спорт

Две българки на финали на Световното по борба, още едно злато за България от младежкото ЕВРО2018 по щанги

Две българки на финали на Световното по борба, още едно злато за България от младежкото ЕВРО2018 по щанги - Tribune.bg
Снимка:

Младите надежди продължават да жънат успехи

Още добри новини за българския спорт. Фантастично се представят досега българките на Световното първенство по борба за мъже и жени в Будапеща. Две наши момичета - Биляна Дудова и Тайбе Юсеин, стигнаха до финалите в своите категории и утре ще се борят за титлите съответно в категории до 57 и 62 кг.

Биляна Дудова се класира на финал в категория до 57 килограма. Българката победи представителката на домакините и действаща бронзова медалистка от европейския шампионат - Емезе Барка. Дудова беше далеч по-класният борец на тепиха и въпреки че на два пъти и се наложи да вземе медицински таймаут спечели с 6:2.

Съперничка на Биляна Дудова на финала утре ще бъде китайката Ниннин Жун, която спечели с технически туш срещу норвежката Грейс Бюлън.

Тайбе Юсеин пък ще се бори за титлата в категория до 62 килограма, след като тушира американката Малъри Велт. На финала българката ще срещне 21-годишната японка Юкаке Кавай, която е сестра на олимпийската шампионка от Рио - Рисако Кавай.

Междувременно страната ни завоюва второ злато и на младежкото ЕВРО2018 по щанги, което се провежда в полския град Замошч.

Спечели го Божидар Андреев в категория 77 кг при 23-годишните. Той грабна титлата с 338 кг. двубой – успя да постигне 150 кг. в изхвърлянето и 188 кг. в изтласкването.

Андреев е представител на сливенската школа и преди четири години стана олимпийски шампион за младежи на игрите в Нанджин. Това е втора титла за България на европейското за 20 и 23-годишни щангисти, след като в събота Даяна Димитрова стана шампионка при най-леките 20-годишни състезателки, припомня Novsport.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети