Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Отборът на Джошуа се надява мачът с Пулев да е тази година

Спорт

Отборът на Джошуа се надява мачът с Пулев да е тази година

Първоначално мачът трябваше да се проведе на 20-ти юни в Лондон

 Датата на мача за световната титла по бокс в тежка категория (версия IBF)между шампиона Антъни Джошуаи претендента Кубрат Пулев (България) остава неясна заради пандемията от коронавирус, но в лагера на британеца се надяват срещата все пак да се състои до края на годината, съобщава изданието "Metro".

Двамата боксьори трябваше да излязат на ринга на 20 юни на стадиона на Тотнъм в Лондон, но двубоят беше отменен, а информациите за пренасрочването му за 25 юли така и не са още потвърдени.

Боксът във Великобритания е забранен до юни, а очакванията са при получаване на разрешение събитията първоначално да се провеждат без публика.

Мач при закрити врата между Джошуа и Пулев не влиза в плановете на британеца, макар че съществува вероятност срещата да бъде преместена в по-малка зала, ако това бъде одобрено от властите.

"За тази година има насрочени много големи двубои - Джошуа - Пулев, Дерек Чисора - Олександър Усик и Дилиан Уайт - Александър Поветкин. Ще бъде много трудно от финансова гледна точка те да се проведат без публика. Със сигурност, когато получим разрешение, някои срещи може да се състоят при закрити врата, но ще трябва да видим колко време ще може да продължи това", коментира Франк Смит, изпълнителен директор на агенцията "Мачруум Боксинг", която представлява Антъни Джошуа.

"Не знам дали ще може да има мачове с публика през декември, или ще можем да имаме достатъчно голям брой запалянковци на тях. Може да получим разрешение да използваме 50 процента от капацитета на съоръженията, може да бъдат до 5000 души, а това е големият въпрос в момента", допълни Смит.

"Надавам се, че той (Джошуа) ще се боксира тази година. Разглеждаме няколко различни възможности. Поддържаме връзка и с Тотнъм, но става по-трудно заради очакванията за по-натоварена футболна програма през есента, а и не знаем какво въобще би могло да стане с публиката. Можем да потърсим вариант с по-малки зали в зависимост от ситуацията. Трудно е да се вземе решение в момента, защото нямаме раална представа какво ни очаква", каза още той.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още