Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Отиде си една от най-големите футболни легенди

Спорт

Отиде си една от най-големите футболни легенди

Отиде си една от най-големите футболни легенди - Tribune.bg

Знаменитият германски голмайстор Герд Мюлер почина на 75-годишна възраст.

Светът на футбола се раздели с една от най-големите си легенди.

Новината беше съобщена от немския гранд Байерн.

В последните години Мюлер беше в много тежко състояние заради деменция. На 3 ноември 2020 г., навръх 75-годишния рожден ден на бившия германски национал, неговата съпруга Уши разкри за неговите проблеми. Болестта му е диагностицирана през 2015 г.

Герд Мюлер е автор на 566 гола в 607 мача за Байерн и е реализирал 365 попадения в Бундеслигата, където седем пъти е ставал голмайстор. За националния отбор на Германия има 62 мача и 68 гола.

Бомбардировачът на нацията, както е известен нападателят, става част от Байерн през 1964 г. През кариерата си е ставал европейски шампион (1972 г) и печелил е световната титла (1974 г.). Три пъти триумфира с КЕШ, по веднъж с КНК и междуконтиненталната купа, като и по четири пъти печели шампионата и купата на Германия.

След края на състезателната си кариера остава в Байерн, където дълго време работи като треньор в школата на клуба, а често е ползван и като помощник във втория тим на баварците.

„Днес е тъжен ден, черен ден за Байерн и неговите фенове. Герд Мюлер беше най-великият нападател в историята, прекрасен човек и легендарна фигура във футбола. Всички споделяме мъката на неговата съпруга Уши и тяхното семейство. Без Герд Мюлер Байерн нямаше да е този клуб, който всички обичаме. Неговото име и постиженията му ще останат да живеят завинаги“, обяви президентът на баварците Херберт Хайнер.

„Новината за смъртта на Герд Мюлер нарани дълбоко всички ни. Той е една от най-големите легенди в историята на Байерн. Неговите постижения са ненадминати и до днес. Завинаги остават част летописа на германския футбол и на нашия клуб. Като футболист и като личност, Герд Мюлер има огромна роля за издигането на Байерн до тези висоти, които днес приемаме за нормални и които ни превърнаха в един от най-големите клубове в света. Герд ще бъде завинаги в сърцата ни“, допълни изпълнителният директор Оливер Кан.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Байерн Мюнхен

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети