Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Откриха официално Sports Center Garitage - всички приходи ще са за волейболния „Левски“

Спорт

Откриха официално Sports Center Garitage - всички приходи ще са за волейболния „Левски“

Волейболен клуб „Левски“ откри официално своя нов спортен център в София - изключително модерния Sports Center Garitage. Абсолютно всички приходи от центъра, подходящ и за професионалисти, и за любители, ще отиват директно за финансирането на волейболния клуб.

На събитието присъстваха президентите на ВК „Левски“ Владимир Николов и Давид Давидов - управляващ партньор на Garitage Park, основателят и управляващ партньор на Garitage Investment Management и председател на Национална волейболна лига Атанас Гаров, президентът на Българската федерация по волейбол Любо Ганев, волейболният отбор на „Левски“, начело с треньора Андрей Жеков, както и първият гимнастик в света, участвал на шест олимпийски игри - Йордан Йовчев. Носителят на 4 олимпийски медала и четирикратен световен шампион направи и кратка демонстрация на любимите си халки, като лично Владо Николов му асистира за качването на тях. Йордан Йовчев, Тереза Маринова и Петър Стойчев вече имаха възможност да изпробват условията на новия спортен център, а Таня Богомилова проведе тренировка на обещаващи плувци.

„Знаем откъде сме тръгнали преди 4 години и какво си казахме тогава - че искаме да изградим най-добрата база с най-добрите условия за развитие на волейбол в България. А ето, че амбициите ни вече надхвърлиха и границите на България - дори в голяма част от Европа трудно да имаме реална конкуренция що се отнася до условия. На път сме да постигнем тази своя амбиция до няколко месеца, когато ще открием и спортна зала „Левски София“. Изграждането на Sports Center Garitage е инвестиция не само за нуждите на волейболен клуб „Левски“, стремежът ни е да помагаме и на волейбола като цяло - неслучайно всички национални гарнитури вече тренираха в спортния център и се убедиха в условията на световно ниво. От друга страна центърът ще е със стратегическо значение и за волейболен клуб „Левски“, тъй като печалбата от експлоатацията му ще подпомага издръжката и развитието на клуба“, обяви Давид Давидов.

„Отварянето на този център е първа стъпка от сбъдната мечта. А именно - заедно със спортната зала, цялата тази спортна база да позволи на клуба ни да се нареди сред водещите в Европа. През годините съм имал възможност да играя в доста добри клубове и когато залата бъде готова, това, което ще има „Левски“ със сигурност е по-добро от базите на отбори като „Тренто“, „Пиаченца“, „Лубе“ и много други. Казвам го с убеденост, защото съм бил там и съм видял. Интересно е и мнението на Силвано Пранди, който беше изключително впечатлен от видяното. Каза, че подобно нещо е виждал само във футболните „Ювентус“ и „Милан“. Това ни кара да се чувстваме горди. За мен като човек, който се занимава основно със спортно-техническата част, наличието на това прекрасно съоръжение е много важно. Тук има и една от най-добрите физиотерапии в България, както и плувен басейн, с което затваряме цикъла за физически тренировки и възстановяване. Нещо, което всеки специалист, независимо по какъв спорт, може да оцени. За да бъде пълна картинката, се надявам скоро да се видим и на откриването на залата, която ще направи щастието пълно“, заяви Владимир Николов.

„Радостни сме да подпомагаме спорта и да виждаме реализирани важни проекти. За Garitage Investment Management проектът „Левски“ е дългосрочен ангажимент. Предстои доизграждането и на модерна спортна зала, където клубът ще тренира и играе своите домакински мачове. Неслучайно инвестираме в изграждането на база на световно ниво, защото това е основата бъдещето на българския спорт също да е свързано със значими постижения на световно ниво. Успоредно с това се стремим да развиваме и масов спорт. Правим проекти, които да имат възможно най-широка обществена полезност. А на спортната база на волейболен клуб „Левски“ ще могат да се подготвят и професионални спортисти, ще имат възможност да я използват и любители, наслаждавайки се на условия като за професионалисти“, заяви Атанас Гаров.

„Поздравления за колегите от Garitage, че са имали идеята и възможността да направят този прекрасен спортен център. Освен фитнес-залата има и плувен комплекс, физиотерапия и естествено - залата за волейбол, която се надявам скоро да открием. Това е страхотно съоръжение за България. Вече няколко национални отбора в различни възрасти тренираха тук и бяха много доволни. Сигурен съм, че нашето партньорство ще продължи в годините, защото никой няма да откаже да се възползва от тези условия. Пожелавам им успех и съм сигурен, че винаги ще бъде пълно и хората ще оценят качественото оборудване и прекрасните условия“, каза Любо Ганев.

„Благодарен съм, че съм част от този страхотен екип и откриването на Garitage park. България заслужава такава инвестиция и такова съоръжение. Убеден съм, че момчетата и момичетата от волейбола ще го оценят. Сигурен съм, че това, което е направено ще постигне успех. Щастлив съм и че има толкова много халки и освен волейбола, гимнастиката също ще може да използва съоръжението. Пожелавам успех на тези млади хора, защото всичко е направено с душа и сърце. Нека го ползваме, да го пазим и да насърчаваме тези, които въобще не спортуват, да се докоснат до можещите инструктори на този център. Успех на целия екип на Garitage park“, заяви Йордан Йовчев.

„Имам удоволствието да бъда на този прекрасен спортен комплекс в Garitage Park. От малка имах мечта да видя в България построен страхотен спортен център с такъв прекрасен басейн. Пожелавам осъществени мечти в новия спортен център и от басейна тук да излязат бъдещи олимпийски шампиони“, заяви в специално видео носителката на първата и единствена засега олимпийска титла за България в плуването, олимпийската шампионка на 100 метра бруст от игрите в Сеул Таня Богомилова, която проведе кратка тренировка с обещаващи плувци в 25-метровия басейн в спортния център.

Sports Center Garitage разполага с огромен фитнес с оборудване на най-високо ниво, плувен басейн и СПА център, зали за групови тренировки, вътрешна и външна писти за бягане, модерна зала за кросфит, център за физиотерапия и рехабилитация, просторни съблекални, протеинов бар и паркинг за посетители с над 200 парко места.

Фитнес центърът е обширен и на изключително професионално равнище. Разполага с кардио зона, снабдена с пътеки за бягане, крос-тренажори (StairMasters), гребни тренажори, велоергометри (Wattbike и Assault Air Bike). Има 45-метрова писта за бягане с три коридора;  Зона със свободни тежести и прецизно подбрани уреди; Оборудване, подходящо за фитнес, гимнастика, Weightlifting, Powerlifting и Strongmen от водещите производители Atlantis Strength и Rogue; Висококачествена ударо-устойчива настилка (KRAIBURG SPORTEC), акустични пана, ефективна вентилация, 6 метра светла височина, изцяло остъклена южна фасада и светлинни отвори, осигуряващи комфорт от голямо количество естествена светлина и свеж въздух. Треньорският екип е от професионалисти в изграждането на функционално тяло от Functional Bodies.

Sports Center Garitage разполага с плувeн басейн с полуолимпийски стандарт (25х12,5 м), 5 коридора и дълбочина от 1, 55 м до 2 м и температура на водата 27-28 градуса. Водата във всички басейни се пречиства чрез солна електролиза.

В центъра има също: Басейн за бебета с дълбочина от 1,2 м и температура 28-30 градуса; Басейн за водна рехабилитация и физиотерапия; Леден басейн за възстановителни процедури; Две парни бани, две финландски сауни и инфрачервена сауна; Просторна зона за отдих с естествена светлина и шезлонги.

Центърът има три зали за групови тренировки – подходящи за Spinning, Kangoo Jumps, Tabata, HIIT, Zumba, Pilates, Yoga, Степ аеробика, каланетика, Body Ballet, танци и други. Размери от 120-130 м2, естествен паркет и PVC настилки, акустични тавани, ефектно осветление и високо качество на озвучаване и климатизация.

CrossFit Vitosha - площ от 330 м2 с възможност за провеждане на два класа едновременно. Висококачествена ударо-устойчива настилка KRAIBURG SPORTEC, акустични пана, ефективна вентилация, 6 метра светла височина, изцяло остъклена южна фасада и светлинни отвори, осигуряващи комфорт от голямо количество естествена светлина и свеж въздух. Оборудване от Rogue, Concept2 Rower, Concept 2 Bike Erg, Concept 2 Ski Erg и Assault Fitness. Екипът е от сертифицирани CFL1 и CFL2 треньори. Има възможност за провеждане на клас на открито.

Просторни съблекални (дамски и мъжки), разполагащи с 150-170 шкафчета, всяка с по 11 душа. Две допълнителни съблекални с по 30 шкафчета и 3 душа, в близост до зона „Басейн и СПА“ за по-голямо удобство, предимно за детски групи.

Физиотерапия и рехабилитация - площ от 250 м2, разделена на отделни функционални зони и кабинети. Възможности за: физиотерапия, рехабилитация, мануална терапия, акупункура, сухи игли, лечебна физкултура, кинезиотейпинг, ергон терапия, упражнения с електростимулация, ударновълнова терапия, текар терапия. Екипът е с дългогодишен опит и множество получени сертификати по различни методики и програми.                                    


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети