Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Откриха паметник на Никола Спасов на "Тича"

Спорт

Откриха паметник на Никола Спасов на "Тича"

Откриха паметник на Никола Спасов на Тича - Tribune.bg

В присъствието на елитни варненци, изтъкнати спортисти и футболисти, и фенове на Черно море бе открита официално скулптурата на Никола Спасов пред стадион „Тича“, написаха от клуба.

Както е известно, тя е направена по идея на председателя на Национален фен клуб Черно море Иван Михайлов и заклетите ултраси на тима Илко Петров и Кирил Кирилов. Автор на творбата, която бе финансирана чрез дарения с активното съдействие на „моряшките“ фенове, е Веселин Костадинов.

Събитието уважиха също целият отбор и щаб на Черно море, начело с Илиан Илиев, който припомни какъв прекрасен и усмихнат човек е бил Никола Спасов, и каза, че днес ще направят всичко възможно да спечелят срещу Ботев (Враца) в негова памет.

Видимо развълнуван и под мощните скандирания на привържениците на Кольо Спасов, Юлиян Спасов заяви: Пожелавам на Черно море да задмине успехите на брат ми.

Близо до Юлиян бяха също легенди на „моряците“ и бивши съотборници на Никола Спасов, сред които Тодор Марев и Георги Жеков, както и кметът на града Иван Портних , и бившият спортен министър Красен Кралев.

Статуята на най-успешния треньор в историята на Черно море е от месинг и ще бъде вечна, като идеята е да превърне във вечност мига, в който Черно море вдигна първата си Купа на България под ръководството на Спасов.

Той празнува триумфа с адмиралски костюм, ушит от феновете, и оттогава те го произведоха в Адмирал. Сега с този мундир той ще остане завинаги във времето.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети