Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Отлични новини от Англия: Висшата лига се завръща през юни!

Спорт

Отлични новини от Англия: Висшата лига се завръща през юни!

Отлични новини от Англия: Висшата лига се завръща през юни! - Tribune.bg

Забраната за спортни събития пред празни трибуни пада на 1-ви юни

Правителството на Великобритания официално даде своето разрешение битката в Премиър лийг да бъде подновена през следващия месец. Забраната за организиране на професионални спортни събития в страната е в сила до 1 юни, но след това се "позволява провеждането на културни и спортни събития с телевизионно покритие при закрити врата, като се избягва рискът от мащабен социален контакт".

Това гласи стъпка две от  публикуваният днес  правителствен план, чийто обем е повече от 50 страници, в който детайлно са обяснени всички мерки и бъдещи действия в условията на пандемията. Още вчера премиерът Борис Джонсън направи изявление, в което начерта някои основни положения в т.нар. от него "пътна карта за повторно отваряне на обществото".

В същия документ се споменава, че завръщането на публиката  ще е възможно на "значително по-късен етап, който е пряка в зависимост от намаляването на броя на инфектираните". Медиите на Острова продължават да твърдят, че е възможно да се случи чак след откриването на ваксина срещу COVID-19.

Всичко това означава, че пред "проект рестарт", който планира подновяване на мачовете на 12 юни, има само още една пречка. Тя се състои в това, че поне 14 от 20-те клуба трябва да гласуват "за" него. 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Висша лига, COVID-19

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети