Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Отнеха на Русия домакинството на волейболния Мондиал

Спорт

Отнеха на Русия домакинството на волейболния Мондиал

Отнеха на Русия домакинството на волейболния Мондиал - Tribune.bg

Международната федерация по волейбол (FIVB) отне домакинството на Русия на Световното първенство за мъже, което трябваше да се проведе в страната в периода 26 август – 5 септември.

В следващите дни ще бъде обявено името на новата страна, която ще приеме Мондиала, а не е изключено да бъдат и няколко държави, които съвместно да организират първенството.

"След военната инвазия на Русия в Украйна, FIVB остава сериозно загрижен за ескалиращата ситуация и за безопасността на народа на Украйна. Административният съвет на FIVB стигна до заключението, че би било невъзможно да се подготви и организира световното първенство в Русия поради войната в Украйна. Съответно реши да премахне от Русия организацията на Световното първенство по волейбол за мъже на FIVB, планирано да се проведе през август и септември 2022 г. Руската волейболна федерация и Организационният комитет на Волейбол 2022 са съответно информирани. FIVB ще търси алтернативна страна(и), за да гарантира, че глобалното волейболно семейство, включително националните федерации, спортисти, официални лица и фенове, се чувстват сигурни и горди да участват в радостен и спокоен спортен фестивал", гласеше съобщението на организацията.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети