Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Отнемат медала на победителя от Wizz Air София маратон?

Спорт

Отнемат медала на победителя от Wizz Air София маратон?

Отнемат медала на победителя от Wizz Air София маратон? - Tribune.bg
Снимка:

Организаторите на маратона ще изчакат крайното решение на Международната атлетическа федерация (World Athletics) преди да пренаредят класирането и наградите на призьорите.

Във връзка с публикуваната от Athletics Integrity Unit (AIU) информация за временно спиране на състезателните права поради завишени стойности на еритропоетин в пробите на украинката Виктория Хапилина и мароканеца Юсеф Сбаи, организаторите на Wizz Air София маратон заявяват:

''Wizz Air София маратон се гордее с политиката си на нулева толерантност към допинга. Като вече утвърдено състезание от световен ранг с „Бронзов етикет“ в леката атлетика, ние сме активни и безкомпромисни в стриктното спазване на антидопингови инициативи. Нашата подкрепа в „Програмата за феърплей в атлетиката“ е пример за ангажимента ни за чист спорт. Според изискванията на титлата „Бронзов етикет“ осигуряваме международен допингконтрол и вземането на поне 6 проби от призьорите във всяко издание на състезанието.

Новината за временно спиране правата на победителите в Wizz Air София маратон 2020 е ясно послание към тези, които възнамеряват да се състезават с измама и нечестни средства.

Заедно с нашите партньори, спонсори и градските власти, ние оставаме силно ангажирани за феърплей и чист от допинг спорт.''

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети