Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Оттеглиха жалбите срещу Гонзо, Бербатов няма шанс за БФС

Спорт

Оттеглиха жалбите срещу Гонзо, Бербатов няма шанс за БФС

Оттеглиха жалбите срещу Гонзо, Бербатов няма шанс за БФС - Tribune.bg

Надеждата на Бербатовците да спечелят "служебна победа" и след решение на ВКС да влязат в БФС угасна! Подадените от Скравена и близкия до неюриста Георги Градев клуб Балкан (Варвара) жалби срещу вписването на Георги Иванов за президент са оттеглени и се очаква в скоро време победата на Гонзо на Конгреса на БФС на 15 март да бъде окончателно узаконена. Това съобщи самият Иванов в интервю за bTV. Той очаква да бъде вписан в Търговския регистър до средата на май. 

Президентът на Българския футболен съюз Георги Иванов заяви, че в момента има три изпълнителните комитета към футболната централа, като те са старият на Борислав Михайлов, новият на бившия президент от 2021 година, както и този, който бе гласуван на последния Конгрес, но не е вписан в Търговския регистър.

Иванов сподели, че всички документи, които подписва е винаги с Михаил Касабов заради жалбите, които пречат на неговото вписване като президент на БФС. Гонзо сподели още, че според него в България в момента няма уговорени мачове, защото всеки отбор се бори за нещо в efbet Лига.

„Аз имах притеснения, че някой клуб ще обжалва. Но не очаквах, че ще има с оглед на това, че Конгресът беше прозрачен. Не искам да обвинявам някой за жалбите, но ако е един от кандидат-президентите не говори добре за тях, защото когато загубиш, трябва да приемеш загубата“, заяви Георги Иванов в своето обширно интервю пред колегите от „БТВ“.

„Най-основният приоритет е първенството да завърши, защото е във финалната фаза. Наблягаме и върху съдийството, което трябва да бъде в най-високото си ниво. ВАР системата направи така, че да няма грешки. Ще направим след края на сезона среща с клубовете, за да обсъдим евентуален нов формат на Първа лига“, коментира той.

„В момента има 3 Изпълкома. Един на Борислав Михайлов от първия му период, има един от 2021 година и последния, който също виси. От Агенцията по вписванията, като видят, че има нещо от БФС и им се изправят косите. Ако искам да взема решение, трябва да свикам първия Изпълком. Ако искам да направя някакви промени, трябва да викам Михаил Касабов“, заяви президентът на БФС.

„Добре обезпечен е БФС. Той плаща 1 милион лева, за да има ВАР. Ако искаме да развиваме футбола, ще трябва да работим с държавата“, заяви той.

"Който работи - той греши. Сигурно и ние имаме грешки доста. Много напрежение се натрупа към футболния съюз в последните две години. Не можаха да се видят и хубавите неща, които се направиха. Както има хубаи, има и лоши – това е във всяка професия. Каквото и да си говорим има една основа, върху която да стъпим", коментира още той.

„В българското първенство играят твърде много чужденци. БФС обаче не развива футболисти. Това че има чужденци, то това означава, че детско-юношеските школи не работят по най-добрия начин. Нямаме така подготвени треньори. Сърбия има футболисти, които имат футболисти за 100 милиона, а ние трудно продаваме за 1 милион. Това означава, че няма добри треньори“. Не харесвам изкуствените неща. Не смятам, че има треньор, който има 20-годишен български играч, ще го остави и ще търси да го замени с чужденец“, заяви още той.

„За да организираш един мач на високо ниво, трябва всички тези неща - терени, хотели да ги свършиш. Няма как да не носиш отговорност и за резултатите като президент. Ние заедно имаме вина за тях и не може да бягаме от отговорност. Няма как да не носиш отговорност за резултатите, когато си президент. Няма да мога да бягам отговорност, ако няма резултати от националния отбор“, призна Георги Иванов.

„Трудно може някой да ме притесни. Ще работя всички отбори да са равнопоставени“, отсече президентът на БФС."Поканих хора от екипа да Димитър Бербатов да влязат в Изпълкома - те отказаха. Говорил съм след това с някой от тях. Но когато не приемаш нещо и си обиден, е много трудно да го убедиш да прави нещо, което не иска. Бях с много добри чувства към тях, все пак сме били приятели. Добри футболисти са, но те избраха своя път", заяви Иванов.

"Не мога да сложа някой от тях за вицепрезидент. Ако някой го мисли, не е вярно. Те самите затвориха вратата, за да нямат позиции в Изпълкома. Всеки един от тях е добре дошъл да работим заедно, да дава идеи. Нямам против да работя с тях", отново каза новият президент на Българския футболен съюз“, коментира той.

„Аз не мога да кажа как ще се отрази на ЦСКА, но смятам, че Гриша Ганчев е дал много за футбола, създал е добри играчи, развивал е отбор. Със сигурност ще е загуба за футбола, оттеглянето на Ганчев“, призна Иванов.

„Димитър Бербатов е популярен сред феновете на ЦСКА и е добро начало за него. По-добре е да работиш в клуб, отколкото да си стоиш вкъщи“, отсече Гонзо.

„Последния сигнал за черно тото, който разисквахме. От както съм президент, има един мач, който се разследва и той е Ботев Враца – Септември София, който завърши 5:5, но няма осъдени. Аз не съм полицай, органите на реда трябва да разследват. От това, което гледам, в момента няма уговорени мачове. Когато има сериозна конкуренция, няма кой да дава мачове на друг“, коментира още той.

"Ако отборът се класира на Световно първенство, ние можем тука да играем карти и хората да си мислят, че работим много, но ние наистина работим, за да има резултати. Трябва да постигнем качеството на играта, която всички българи очакват. В последните два мача показахме добро лице. При Младен Кръстаич имахме мачове, в които България доминираше, но не успя да победи. Надявам се сега, с новия треньор Илиан Илиев, положителните неща, които ги виждаме, да продължат. Знаем, че нямаме някакви топ играчи, но трябва всички да дават всичко от себе си", заяви Иванов.

"Сега световното първенство звучи като някаква фантасмагория, предвид резултатите на националния отбор през последните две години. Но ние като спортисти и хора, които отговарят за БФС, си поставяме цели. Вече две години този отбор се изгражда, мачовете в Лигата на нациите са с непретенциозни отбори, което ще ни даде добра основа за европейските квалификации, където ще хвърлим всичко", завърши Георги Иванов.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети