Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Пълен напред: Левски се върна към победите с 4:2 в Бистрица

Спорт

Пълен напред: Левски се върна към победите с 4:2 в Бистрица

Пълен напред: Левски се върна към победите с 4:2 в Бистрица - Tribune.bg

Сангаре с 2 гола за „сините“, първа загуба на ЦСКА 1948

Левски се върна на победния път с категоричен успех 4:2 като гост на ЦСКА 1948 в среща от XII кръг на футболната ни efbet Лига.

„Сините“ на Станислав Генчев запазиха първото място като вече имат 19 точки от 8 мача и нанесоха дебютно шампионатно поражение на своите домакини през сезона.

С 2 попадения се отличи Мустафа Сангаре, а по едно добавиха Алекс Колев и резервата Марин Петков, докато за „червените“ точни бяха капитанът Ради Кирилов и влезлият също от пейката Марио Илиевски.

Срещата в Бистрица започна на високи обороти и още в 6-ата минута Сердюк вкара гол за домакините, който обаче не беше зачетен заради засада.

Левски отговори подобаващо и осъществи 2 добри атаки, а в 12-ата минута капитанът Цунами бе оставен непокрит след центриране от корнер, но с глава стреля разочароващо и направи фрапантен пропуск от непосредствена близост.

В 15-ата минута Сангаре бе намерен пред малкото наказателно поле, но от движение стреля встрани от целта.

Само секунди след това обаче французинът се реабилитира и откри резултата с глава, засичайки центриране от статично положение в 16-ата минута.

В 18-ата минута пък вратарят на гостите трябваше да се намесва решително, след като именно Сангаре подаде към Евертон Бала, чийто силен изстрел по диагонала бе спасен с вещина от Петър Маринов.

Не след дълго домакините имаха шанс да изравнят, но шутът от движение на Умарбаев профуча покрай вратата.

Пропускът на ЦСКА 1948 бе наказан в 26-ата минута. Тогава Сангаре се разписа за втори път в мача и то отново с глава, след като Алдаир се пребори за една топка и я центрира отлично в наказателното поле на домакините.

В 39-ата капитанът им Радослав Кирилов се промъкна между двама съперници в наказателното поле и с прецизен изстрел по диагонала намали резултата до 1:2.

Секунди след това Левски бе близо до ново попадение, но вратарят на домакините отрази инстинктивно шут от движение на Майкон.

Малко преди почивката Карлос Охене от Левски получи травма и преди началото на второто полувреме бе заменен от Клеман Икенна.

След паузата дъждът над Бистрица се засили значително, а в 58-ата минута „сините“ вкараха ново попадение.

След една образцова многоходова атака Бала направи втората си асистенция в срещата, сервирайки топката на връхлитащия Алекс Колев, който от движение направи резултата 3:1.

Впоследствие на стадиона се появи и сериозна мъгла, а в 67-ата минута още един гол на домакините бе отменен заради засада.

Междувременно ударите от дистанция зачестиха, за да се стигне до 77-ата минута, когато един страхотен такъв се превърна в гол.

Резервата на гостите Марин Петков напредна с топка в крака и от над 20 метра я прати изключително красиво в далечния ъгъл, за да направи резултата 4:1 в полза на „сините“.

В заключителната част на двубоя дебют за тях записа новото попълнение Кристиан Макун, а в последната минута на редовното време резервата на домакините Марио Илиевски оформи крайното 2:4.

Така Левски постигна едва втората си победа като гост на ЦСКА 1948, а двата отбора регистрираха най-резултатния двубой помежду си.

След поражението домакините остават с 9 точки на 9-о място във временното класиране.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети