Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Първа загуба за Байерн от 29 кръга

Спорт

Първа загуба за Байерн от 29 кръга

Първа загуба за Байерн от 29 кръга - Tribune.bg
Снимка:

Хофенхайм хвърли бомбата в Германия, след като разби с 4:1 у дома Байерн (Мюнхен)

Успехът за домакините беше напълно заслужен и можеше да е още по-изразителен, ако не бяха и пропуските пред Мануел Нойер. Домакините тотално надиграха своя именит съперник, който в последните месеци спечели Бундеслигата, Шампионската лига, Купата на Германия и Суперкупата на Европа.

Резултатът бе открит от босненеца Ермин Бичакчич, който в 16-ата минута реализира след центриране от корнер на Денис Гайгер. В 24-ата дойде и моментът на Дабур, който прехвърли Нойер за 2:0.

Байерн нямаше как да се предаде и стигна до попадение в 36-ата минута, най-красивото в мача. По изключителен начин Джошуа Кимих препарира вратаря на домакините с далечен удар - 1:2.

След почивката Хофенхайм стигна до нови две попадения. Първото дойде в 77-ата минута, когато и Андрей Крамарич се записа сред голмайсторите. Хърватинът пое топката с коляно след пас на Ихлас Бебу и с прецизен удар по земя вкара за 3:1. В добавеното време на мача Дабур навърза цялата защита на баварците и бе съборен от Мануел Нойер. Съдията отсъди дузпа и Крамарич вкара втория си гол за крайното 4:1.

Така Байерн допусна първа загуба във всички турнири от 28 мача насам. Последното поражение датираше от 7 декември с 1:2 от Борусия Мьонхенгладбах.

С успеха Хофе събра пълен актив от 6 точки, докато баварците остават с 3 т. В следващия кръг "сините" гостуват на Айнтрахт Франкфурт, докато Байерн играе с Борусия Дортмунд за Суперкупата на Германия, след което приема Херта Берлин.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети