Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Първите 4 отбора запазват местата си, ако прекратят Ла Лига

Спорт

Първите 4 отбора запазват местата си, ако прекратят Ла Лига

Първите 4 отбора запазват местата си, ако прекратят Ла Лига - Tribune.bg
Снимка:

Хетафе и Атлетико (Мадрид), които до момента заемат пета и шеста позиция, могат да участват в Лига Европа

Ако футболното първенство в Примера дивисион бъде прекратено или съкратено заради пандемията от Covid-19, първите четири отбора в класирането ще се класират за участие в Шампионската лига през следващия сезон, заявиха от местната асоциация.

Властите спряха първенството в страната на 12 март, а преди това бяха изиграни 27 кръга. Барселона, Реал Мадрид, Севиля и Реал Сосиедад съответно заемат местата от първо до четвърто в подреждането. Ако сезонът в Испания бъде прекратен, тези четири тима ще се класират за участие в Шампионската лига.

"Знаем, че трябва добре да си свършим работата, ако първенството бъде спряно окончателно. Трябва да бъдем готови, ако УЕФА поиска от нас да кажем кои отбори ще участват в Шампионската лига и Лига Европа догодина. Имаме одобрен план от специална комисия при всеки един възможен сценарий", коментира Андреу Кампс пред медиите.

Хетафе и Атлетико (Мадрид), които до момента заемат пета и шеста позиция, могат да участват в Лига Европа през следващата кампания. За финала за купата на Испания се класираха Реал (Сосиедад) и Атлетик (Билбао), като все още няма насрочена дата за изиграването му./БНР


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати