Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Силно начало за Боряна Калейн на Световната купа по художествена гимнастика в София

Спорт

Силно начало за Боряна Калейн на Световната купа по художествена гимнастика в София

Силно начало за Боряна Калейн на Световната купа по художествена гимнастика в София - Tribune.bg
Снимка:

Въпреки че имаше неточности в двете съчетания, аз съм доволна, защото успях да запазя концентрацията си, сподели българската грация

Силно начало за Боряна Калейн на Световната купа по художествена гимнастика в София. Грацията изигра двете си съчетания с обръч и топка почти без грешка, а за композицията си по музиката „Вечерай, Радо" бе оценена с 26.250. За съчетанието си с обръч получи 25.100. Така българската гимнастичка повежда във временното класиране.

След края на изпълненията си Боряна Калейн сподели, че е доволна, независимо от леките неточности. Тя се надява, че в събота ще се представи още по-добре.

„Въпреки че имаше неточности в двете съчетания, аз съм доволна, защото успях да запазя концентрацията си. Това е нещо, което на мен най-много ми пречи по време на състезанията. Разсейвам се, понеже съм много емоционална. Радвам се, че успях отново да превъзмогна този момент“, каза Калейн пред bTV.

„Емоцията в София е невероятна. За жалост, не беше допусната публика в залата, но ние сме сигурни, че те ни гледат пред екраните и ни подкрепят“, допълни талантливата гимнастичка.

Българска федерация по художествена гимнастика Българска федерация по художествена гимнастика

„Определено е нещо много по-различно. За състезатели като мен, които обичат да се докосват до публиката със съчетанията си е доста голямо предизвикателство. Надявам се това да е временно и скоро нещата да се върнат по стария начин“, сподели тя.

„Максимумът ми е много далече и се надявам никога да не го достигна, за да продължавам да надграждам и да го гоня. Въпреки неточностите съм доволна, започвам да се чувствам все по-уверена в себе си. Мисля, че до Олимпиадата нещата ще са се получили.“

Българска федерация по художествена гимнастикаБългарска федерация по художествена гимнастика

„Надявам се утре да покажа малко повече, отколкото успях днес“, завърши Калейн.

Разочарована от изиграването на първите си съчетания на Световната купа в София беше Катрин Тасева.

„Не съм доволна от представянето си днес. Много слаб старт. Почти нищо не показах от това, което съм работила. Явно вълнението и напрежението от това, че е първо състезание тук в България след 2 години пауза, оказва някакво влияние. Не съм доволна днес изобщо“, заяви Тасева минути след прибирането си от килима.

„Нищо не изиграх на обръч. Като цяло в играта нямаше груби грешки. Важно е, че бяхме в терена, уредите ги хванахме, но това не е достатъчно, за да се борим за медалите. Обръчът имаше много неточности. На топка успях по-уверено да изляза и да изиграя съчетанието си приблизително както трябва“, добави тя.

Българска федерация по художествена гимнастикаБългарска федерация по художествена гимнастика

Тасева разкри, че в последните дни е страдала от контузия, която ѝ е попречила да тренира на пълни обороти.

„Аз имах контузия, която ми попречи да се подготвям на 100%, но никой не ме пита на състезание как си се подготвил, тренирал ли си, не си ли, боли ли те нещо. Моята работа е да изляза и да си изиграя съчетанията така, както съм ги подготвила“, заяви Тасева.

Българска федерация по художествена гимнастикаБългарска федерация по художествена гимнастика

„Моите очаквания са, че ще е малко по-спокойно. Това са малко по-трудните уреди. Втори, трети ден сме по-спокойни, излизали сме на терена няколко пъти. Надявам се да бъде по-добре“, оптимист е Тасева.

Днес предстои гимнастичките и от другите 3 потока да изиграят съчетанията си. Утре (27 март) ще видим грациите с бухалки и лента, а след сбора на всички 4 оценки ще бъде определена шампионката в многобоя на първата Световна купа за сезона.

Тази вечер след 18:30 часа на килима в „Арена Армеец“ ще излезе и ансамбълът.                                                                                                                                                                          


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати