Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Павел Колев: Спирането на първенството би било пагубно за Левски

Спорт

Павел Колев: Спирането на първенството би било пагубно за Левски

Павел Колев: Спирането на първенството би било пагубно за Левски - Tribune.bg
Снимка:

"Ситуацията е трудна за всички, не само за футбола"

Изпълнителният директор на ПФК Левски Павел Колев коментира ситуацията в клуба в интервю пред бТВ.

"Ситуацията е трудна за всички, не само за футбола, целият бизнес се опитва да се ориентира в ситуацията. При нас положението е лошо, каквото го оставихме преди Извънредно положение. Разчитаме само на артикули, дарения, тъй като няма продажба на билети и абонаментни карти в тази ситуация", започна Колев.

„В момента Левски има две сметки, като в тях има общо 450 000 лева. Повече от половината обаче са в сметката за дарения, а тези средства отиват само за месечните вноски към НАП. Орязахме някои разходи последния месец, но ни трябват около милион и 200 хиляди на месец. През последната година получавахме повече пари, дори два милиона на месец. Може би 1,6 милиона лева сме инвестирали в базата, направихме два терена, направихме ремонт и на първия терен, ремонт на общежитието и на съблекалните", добави изпълнителният директор.

За Левски е пагубно да прекратим шампионата още сега. В цяла Европа се опитват първенствата да се доиграят, след като се отвори място в календара с отлагането на Евро 2020 с една година. Това не значи, че няма да бъде прекъснат сезона, ако ситуацията с пандемията не се подобри. Но нека изчакаме и да видим как ще се развият нещата преди да взимаме такива категорични мерки“, смята Колев.

Той говори и за състоянието на финансите в ПФК Левски в момента.

"Задълженията на клуба в момента са около 15-16 милиона лева, те са двойно намалени от пристигането ми на "Герена" преди година. Една година не е дълъг период, но тогава бяха 32 милиона лева, със сигурност. Тази сума също не е за подценяване, тъй като е доста сериозна. Има 16 или 17 съдебни дела срещу клуба, а една трета са от един агент на играчи, който е работил с клуба през 2017 година. Той иска около 300 - 400 хиляди лева“, призна Колев.

„Как виждам бъдещето? Тежка битка за оцеляването на клуба. Не съм съгласен с Тодор Батков, че моделът „Бащица“а не може да се промени в Левски. През последните 45 дни над 1,2 милиона лева бяха събрани от билети, артикули и дарения, нещо което е прецедент за роден клуб. При положение, че се работи така, клубовете с голяма фенска маса могат да избягат от модела „Бащица", завърши Павел Колев.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Левски

Коментари (1)

Кеф Е сега се притесних.Левски,първо трябва спешно да смени името си,като отбор.Това е недопустимо.
23.03.2020 11:04 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати