Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Пеев разкри тайната при изпълнението на дузпи

Спорт

Пеев разкри тайната при изпълнението на дузпи

Пеев разкри тайната при изпълнението на дузпи - Tribune.bg

Бившият български национал е най-добрият изпълнител на дузпи в историята на руската Висша лига

Бившият български национал и футболист на руския Амкар (Перм) Георги Пеев спечели интересна класация в Русия. Той е най-добрият изпълнител на дузпи в историята на руската Висша лига. Това става ясно от класация, изготвена от изданието zvezda-fc.ru.  На върха и е легендата на Амкар (Перм) Георги Пеев. В тима, който изчезна заради финансови проблеми, юношата на “Локомотив” (Сф) изкара над 10 г.  В този период бившият национален полузащитник изпълни 17 дузпи за Амкар и вкара всичките.

Втори в класацията на изданието се нарежда аржентинецът Алехандро Домингес. С екипите на Рубин (Казан) и Зенит (Санкт Петербург) нападателят изпълни 14 дузпи и също като Пеев вкара всичките. Тритис 10 гола от 10 дузпи е  бившият левскар Жоазиньо. Нисичкият техничар премина от “Герена” в Краснодар през 2011 г., а от 2018-а е в Динамо (Москва).

"Тези спомени са хубаво нещо за мен. Всяка седмица тренирах дузпи и фаулове, за да ставам добър. Преди всеки удар исках да бъда спокоен и съсредоочен, за да видя топката в мрежата на противниковия отбор. Вероятно всички голове от дузпи са важни, защото бяха или победни или изравнителни", каза Георги Пеев.

В представянето му се подчертава, че той е част от постсъветския футбол още от 2001 г., когато преминава в Динамо (Киев). В Украйна Георги рита и за Днепър, преди в началото на 2007 г. да бъде купен от Амкар. С екипа на тима от Перм българинът стига до финал в турнира за купата на Русия, 4-о място в класирането и играе в евротурнирите. Във Висшата лига има 235 мача с 41 гола и 40 асистенции. 5 пъти е футболист №1 на годината в Пермския край.

"Пеев често изпълняваше дузпите в стил “Паненка”, заради което вратарите в Русия не го харесваха много”, пише zvezda-fc.ru.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Георги Пеев

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети