Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Пет смени в германското първенство

Спорт

Пет смени в германското първенство

Снимка:

Новото правило ще важи само за турнири, които ще завършат до 31 декември тази година

Германската футболна лига обяви за клубовете, че могат да правят по пет смени в мач до края на този сезон, вместо трите, които са разрешени според правилата на играта.
 
Бордът по правилата на играта (ИФАБ) прие новото правило след предложение на ФИФА и то ще важи само за турнири, които ще завършат до 31 декември тази година. Тоест, то ще бъде в сила до края на първенствата и настоящите кампании в Лига Европа и Шампионската лига, но не и за следващия сезон, когато и да започне той.
 
ИФАБ потвърди също така, че тези пет смени няма да бъдат извършвани с пет паузи на мачовете, а както досега - с максимум три. Това означава, че отборите ще трябва да правят двойни или дори тройни смени, ако искат да използват и петте позволени.
 
Тъй като Бундеслигата е първото голямо първенство, което започва отново след като беше преодолян пикът на пандемията от коронавирус, то тя ще стане и първата използвала правилото.
 
Германската футболна лига също така съобщи, че първенствата в първите три нива ще завършат по предварително зададените правила за влизащи и изпадащи отбори.  


Етикети Бундеслига

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още