Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Петър Касабов: Важно е момичетата да ми вярват

Спорт

Петър Касабов: Важно е момичетата да ми вярват

Петър Касабов: Важно е момичетата да ми вярват - Tribune.bg
Снимка:

Строг, изискващ, добър човек – така Тайбе Юсеин описва Треньор номер 1 на България

Важно беше момичетата да ми повярват. Да, тренировките са трудни, но е важно да ми вярват. Това сподели Петър Касабов - Треньор номер 1 на България за 2018 г. Той получи приза след като неговите момичета спечелиха 5 медала от големи първенства през изминалите 12 месеца, сред които две европейски и една световна титла. Касабов стана треньор на женския национален отбор по борба след олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2018 г., където неговата възпитаничка Елица Янкова спечели бронз.

"Аз съм такъв човек, че когато има проблеми се мобилизирам и трудно мога да се отпусна, за да стигна до плач. Повече ми разплаквания са заради победите и успехите на тепиха, защото знам как са извоювани. Докато свикнат момичетата с моя начин на работа, аз да свикна с тях... Въпросът беше веднъж да ми повярват, защото е трудно, а и моят характер е труден, както и техните. Въпросът беше да повярват в мен. Тренировките са трудни, трудно се издържат, но, когато има успехи, знаят, че трябва да спазват това, което им казвам", заяви Касабов пред bTV.

Именно той е и човекът, който стои зад Спортист номер 1 на България за 2018 г. - Тайбе Юсеин. Българката завърши 2018 г. без нито една загуба и със златен медал по борба.

"Тя е всеотдайна на тепиха. Обича да се раздава максимално. Доста от отдавна я познавам. Станах ѝ личен треньор след олимпийските игри в Рио де Жанейро, което ме прави много щастлив“, споделя Касабов за световната шампионка.

"Строг, изискващ, но когато върви работата е много леко. Емоционален, много добър човек, въпреки че някои остават с грешното впечатление, че е малко лош. Не, не е такъв", споделя от своя страна Тайбе за Касабов. Разказва и че той винаги ѝ показва грешките и я съветва какво да промени.

"Шефе" - така го нарича Тайбе.

Касабов е заобиколен от жени и у дома . Със съпругата му Василка имат две дъщери – Жаклин на 12 години и 4-годишната Сиана.

"Ако не е съпругата ми, с моите безкрайни отсъствия, да поддържа семейното огнище и да помага и да наблюдава израстването и на двете ми малки дъщери, ще ми бъде много трудно. Тя ми дава спокойствие“, споделя треньорът.

"Женското царство" на Касабов не само че не пречи, а и го стимулира да работи здраво за да създава още шампионки с нежни имена.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети