Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Петима българи се класираха за четвъртфиналите на международния турнир до 14 години в Санта Марина

Спорт

Петима българи се класираха за четвъртфиналите на международния турнир до 14 години в Санта Марина

Петима българи се класираха за четвъртфиналите на международния турнир до 14 години в Санта Марина - Tribune.bg
Снимка:

Български двойки ще се борят за титлите на двойки и при юношите, и при девойките

Петима български тенисисти – трима юноши и две девойки – достигнаха до четвъртфиналите на международния турнир до 14 години „Санта Марина Джуниър Къп" от календара на европейската федерация Тенис Европа, който се провежда на Тенис център Санта Марина в едноименния ваканционен комплекс в Созопол.

Поставеният под №2 в схемата Георги Георгиев, Виктор Киров и Анас Маздрашки са тримата българи, които ще се борят днес за класиране за полуфиналите. Георгиев победи вчера Константин Шауракс (Русия) с 6:3 6:3, Киров се наложи над Димитър Чилов с 6:2 6:2, а Маздрашки обърна №3 в схемата Олег Колнинов (Русия) с 2:6 6:3 7:5.

При девойките вчерашните си срещи от осминафиналите спечелиха втората в схемата Мария Рогачева и 12-годишната Елизара Янева. Рогачева продължи категоричното си представяне с 6:2 6:0 срещу Соня Жиенбаева (Германия), а Янева отстрани Венета Генчева с 6:0 6:3. Техни противнички днес са съответно поставената под №6 Елиф Гюнал и Дениз Туран (и двете от Турция).

Български двойки ще се борят за титлите на двойки и при юношите, и при девойките на „Санта Марина Джуниър Къп" до 14 г. Георги Георгиев и Павел Маринов се наложиха вчера над руснаците Ренат Ниязов и Константин Шауракс със 7:5 7:5 и ще спорят срещу Рареш Ене (Румъния) и Гонзало Маркеш (Португалия). Росица Денчева и Мария Рогачева пък победиха Полина Георгиева и Йоана Константинова с 6:1 4:6 10:1 и ще играят за титлата срещу румънките Елена Руксандра Бертя и Йоана Мируна Кристя.


Продължаващият до неделя международен турнир до 14 г., който важи за ранглистата на Тенис Европа, е първият в Созопол в тази възрастова група. Богатият календар на Тенис център „Санта Марина" включва през следващите седмици още два международни турнира – за юноши и девойки до 18 години от календара на международната федерация по тенис ITF на 22-29 септември и за жени с награден фонд 15 000 долара от 30 септември до 6 октомври.


По-рано през годината тук се проведе международен турнир и за мъже с награден фонд 15 000 долара, както и редица държавни турнири от календара на БФТ, от веригата „Киндер +", множество турнири за деца и любители. Календарът на Тенис център „Санта Марина" се провежда със съдействието на Община Созопол и на Българската федерация по тенис.

Едноименният тенис център в китното и зелено ваканционно селище „Санта Марина" в Созопол разполага с 8 твърди корта с фантастична гледка към морето. В последните четири години в тенис курорта са проведени над 50 престижни национални и международни състезания, в които са участвали над 1000 състезатели от над 50 страни.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп