Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Трима ранени полицаи, петима задържани и ударен делегат от БФС след безредиците на мача ЦСКА-ЦСКА 1948

Спорт

Трима ранени полицаи, петима задържани и ударен делегат от БФС след безредиците на мача ЦСКА-ЦСКА 1948

Трима ранени полицаи, петима задържани и ударен делегат от БФС след безредиците на мача ЦСКА-ЦСКА 1948 - Tribune.bg
Снимка:

Трима полицаи са пострадали по време на мача на стадион „Васил Левски“ вчера,  заяви служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов. Той подчерта, че двама от тях, след като им е била оказана медицинска помощ, са се върнали отново на мястото на инцидента, за да оказват съдействие на своите колеги, тъй като единият е и началник на специализираните полицейски сили. Третото момче е пострадало в областта на коляното, наложили са се три шева, каза още Стоянов.

Задържани са петима лица и е образувано досъдебно производство. И към момента колегите работят, както по линия на футболното хулиганство, така и оперативни работници, които ще изяснят цялата ситуация и ще подведем лицата под отговорност, допълни служебният министър. 

Няма информация за пострадали фенове, каза още Стоянов.

Делегатът на баража за място в квалификациите на Лига на конференциите между ЦСКА и ЦСКА 1948, който завърши при резултат 0:2 – Христо Ботев, е бил ударен по дясната скула, съобщи комисар Лъчезар Колев от СДВР.

Сблъсъци, ранени и арестувани след грозните сцени на мача ЦСКА-ЦСКА 1948

Очаква се ЦСКА да получи сериозно наказание от Дисциплинарната комисия, след като част от организираните привърженици на тима навлязоха на терена и прекратиха временно двубоя. Служители на реда пострадаха, след като бяха замеряни с различни предмети. Пострада и техника на телевизията, излъчваща срещата.

"СДВР имаше ангажимент само към гостуващия отбор. Към домакина нямахме подобен ангажимент и видяхте, че фенове от сектор Г нахлуха на терена. Заради това ние трябваше да се намесим и приберем футболистите, съдиите и официалните лица в тунела", заяви Колев в интервю за предаването "Събуди се" по Нова Телевизия и продължи:

"Има пострадали служители на полицията. Арестувани са пет човека. Има заведено досъдебно производство. Още през нощта беше задействана работата. Нямам точна информация дали те имат минали криминални прояви. Ние изпълнихме задълженията си както трябва. Ангажиментът за охраната на публиката на домакините беше поверена на охранителна фирма. Видя се, че не успя да се справи. Феновете, когато видяха, че няма да им бъде попречено, нахлуха безпрепятствено на терена. Имаме информация, че представител на БФС – делегатът на мача, е ударен по дясната скула на почивката. Нанесени са поражения по стадиона. Откъртени са огради, седалки и бетонни парчета", завърши комисарят. 

Кралев: Срам! Законът за борба със спортното хулиганство е належащ


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети