Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Пиронкова се завръща на корта за US Open

Спорт

Пиронкова се завръща на корта за US Open

Пиронкова се завръща на корта за US Open - Tribune.bg

Цветана Пиронкова е в списъка за основната схема на US Open. За последно 32-годишната пловдивчанка игра на Уимбълдън 2017 г., където отстъпи пред Каролина Вожняцки (Дания) във втория кръг.

 В последствие тя лекуваше контузия, а след това и роди, заради което може да се възползва от т.нар. „защитен ранкинг", в който тя заема 123-а позиция.

 В началото на март Пиронкова обяви плана си за завръщане на корта, но намерението ѝ беше осуетено поради спирането на сезона заради пандемията от коронавирус.

Пандемията от COVID-19 предизвика промени, квалификации на „Флашинг Медоус" няма да има, а в основната схема стартират 120 по право от световната ранглиста и 8 с „уайлд кард".

Заради отказа на около дузина от състезателките от топ 100, сред които и водачката в класацията Ашли Барти (Австралия), последната от приетите е 127-ата в света Лизет Кабрера (Австралия).

Най-доброто постижение на Пиронкова на US Open e достигането до осминафиналите през 2012 г. Освен това българката е полуфиналистка от Уимбълдън и четвъртфиналистка от „Ролан Гарос".

US Open 2020 ще започне на 31 август. Турнирът ще се проведе без публика и при строги правила от санитарна гледна точка.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

На добър час! Успех, Цвети!
06.08.2020 14:21 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети