Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Пловдив се подготвя за дерби

Спорт

Пловдив се подготвя за дерби

Пловдив се подготвя за дерби - Tribune.bg
Снимка:

Късният мач от съботната програма на efbet Лига предлага на вниманието ни един от най-емблематичните сблъсъци в историята на българския футбол. Един срещу друг се изправят големите пловдивски съперници - Локомотив и Ботев. Двубоят на "Лаута" се очаква с огромен интерес, като ще бъде от изключително значение и за двата тима. Трите точки са им необходими, като по този начин ще тушират моментното напрежение, което има в техните редици.

За последно двата тима се изправиха един срещу друг на 9 август, когато Ботев спечели домакинството си с 2:0. Попаденията бяха дело на Тодор Неделев и Атанас Илиев. Оттогава досега обаче доста неща се промениха в двата гранда, при това към негативен план. Финансовата криза застигна "канарите",а Ферарио Спасов напусна заради слаби резултати. Архитектът на големите успехи на Локомотив (Пд) - Бруно Акрапович, предпочете офертата на ЦСКА и си тръгна от "Лаута", оставяйки "смърфовете" в доста деликатна ситуация.

В момента "черно-белите" са водени от Александър Тунчев, а съперникът им от Петър Пенчев. С малки изключения обаче играчите ще са почти същите.Тунчев няма проблеми с контузени и наказани футболисти. От тима единствено Дейвид Малембана се готви по индивидуална програма и ще е единственият отсъстващ от състава.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети