Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. По света осъждат побоя над турски футболен рефер

Спорт

По света осъждат побоя над турски футболен рефер

По света осъждат побоя над турски футболен рефер - Tribune.bg

Президентът на Анкарагюджю Фарук Коджа, който беше ядосан след гола на Ризеспор, довел до равенството в последната минута (1:1), удари с юмрук съдията на мача Халил Умут Мелер. Когато падна на земята, той беше ритан от хора, пише авторитетното френско издание „L'EQUIPE” след снощния скандал в материал, озаглавен „Президент наби жестоко съдия в Анкарагучю“.

„Шок в турския футбол: Съдия беше ударен от президент“, пък е заглавието на португалския вестник „O JOGO“, който посочва:

"Това са шокиращите кадри, които стигнаха до нас от Турция. Фарук Коджа, президентът на Анкарагюджю, където играе португалецът Педриньо, нападна рефера Халил Умут Мелер с удар след мача с Ризеспор, който завърши при равенство 1:1."

Ето какво пишат някои от водещи европейски медии:

Испания, MARCА: "НЕОБИЧАЙНО, СРАМНО И ТЪЖНО!"
"Необичайно, срамно и тъжно: Президентът на Анкарагюджю скочи на терена, за да атакува съдията. Президентът на турския отбор Фарук Коджа скочи на терена в края на мача и нападна рефера Умут Мелер, защото той посочи дузпа срещу неговия тим в 97-ата минута срещу Ризеспор".

Германия, БИЛД: "СКАНДАЛ В ТУРЦИЯ"
"Скандал в Турция... Шефът на клуба наби съдията. В мача от Суперлигата между Анкарагюджю и Ризеспор (1:1) имаше грозна атака срещу съдията Халил Умут Мелер. След последния съдийски сигнал президентът Фарук Коджа изтича на терена и удари съдията с юмрук в лицето. Докато реферът лежеше на земята, други двама души го ритнаха в главата. Страхлива атака срещу съдията... "

Италия, TUTTOSPORT: „Турция Е В ШОК: ПРЕЗИДЕНТ НА КЛУБА УДАРИ И РИТНА СЪДИЯТА“
"Халил Умут Мелер беше нападнат от президента на Анкарагюджу Фарук Коджа в края на мача с Ризеспор. Случилото се преди няколко часа в столицата на Турция беше сензационно. В края на мача между Анкарагюджю и Чайкур Ризеспор, който завърши 1-1, президентът на клуба домакин Фарук Коджа нападна съдията по безпрецедентен груб начин."

Англия, ДЕЙЛИ МЕЙЛ: „СЪДИЯТА БЕШЕ УДРАН В ЛИЦЕТО“
„Президентът на Анкарагюджю удари с юмрук и ритник в лицето съдията след мача срещу Ризеспор в Суперлигата. След мача между Анкарагюджу и Ризеспор, един от отборите на Суперлигата, съдията беше ударен с юмрук в лицето. Оказа се, че човекът, който е ударил съдията, е Фарук Коджа. Мелер падна на земята и беше ритан от поне двама души, докато се опитваше да защити лицето си. След изнасянето му се видя, че окото му е подуто. Голяма тълпа от играчи, треньорския щаб и охраната бързо пристигнаха на мястото и спряха атаката. Разтърсеният Мелер се изправи"

Германия, ONEFOOTBALL: „ПРЕЗИДЕНТЪТ НА КЛУБА НАПАДА СЪДИЯТА“
"Изображенията на президента на Анкарагюджю, нападащ съдията на ФИФА Халил Умут Мелер по време на равенството 1-1 с домакина Чайкур Ризеспор, се появиха в интернет. Веднага след последния съдийски сигнал на мача президентът Фарук Коджа излезе на терена и се изправи срещу съдията, причинявайки хаос. Ясно се видя, че Коджа без колебание удари съдията в лицето. Той падна на земята, а персоналът се опита да предотвратят по-нататъшна атака и да го защити. Съдията обаче беше ритнат, докато беше на земята."

Португалия, РЕКОРД: „ТУРСКИ СЪДИЯ БЕ УДАРЕН ОТ ПРЕЗИДЕНТ“
„Когато мачът от Суперлигата бе изправен пред хаос, турският рефер беше ударен с юмрук от президента на Анкарагючю и реферът беше съборен на земята. Халил Умут Мелер беше нападнат в грозните събития след драматичния мач срещу Ризеспор. Президентът на Анкарагюджу Фарук Коджа влезе на терена и удари с дясната си ръка лявото око на Халил Умут Мелер, докато той се опитваше да се защити."


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети