Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Почина легендата на българския волейбол Светослав Стойчев

Спорт

Почина легендата на българския волейбол Светослав Стойчев

Почина легендата на българския волейбол Светослав Стойчев - Tribune.bg
Снимка:

Отиде си още една легенда на българския спорт. След като тази сутрин почина Иван Вуцов, тъжна вест и от волейбола. Почина бащата на треньора Радостин Стойчев - Светослав Стойчев.

Светослав Стойчев е баща на волейболния треньор Радостин Стойчев. През 1991 г. в Кайро (Египет) той извежда националния ни отбор по волейбол за младежи (U21) до световната титла. След историческия триумф обаче не е водил национален отбор.

Бил е треньор на ЦСКА, на Славия, работил е с юношески състави, а в последните години и като съветник на младите треньори. В състезателната си кариера е носил екипите на столичните Спартак и Локомотив, пернишките Миньор и Металург, Миньор (Бухово). Треньорската му кариера стартира от Локомотив (София) и продължава в ЦСКА, където води юношите. Шампион е с всички възрасти, след което поема мъжкия отбор. Бащата на Светослав е първият национален треньор по борба и в двата стила - класически и свободен.

Опелото на легендата Светослав Стойчев ще се състои на 20 януари - неделя, от 15 часа в църквата "Св. Седмочисленици" в София.

Българска федерация по волейбол изказва своите съболезнования през близките на Светослав Стойчев.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети БФВолейбол

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети