Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Подновяването на Бундеслигата под въпрос

Спорт

Подновяването на Бундеслигата под въпрос

Подновяването на Бундеслигата под въпрос - Tribune.bg

Стартът на Бундеслигата след коледно-новогодишните празници може да се отложи.

Почти всички отбори имат голям брой заразени - шампионът Байерн, който открива футболната година в петък с домакинство срещу Борусия Мьонхенгладбах, обяви четирима болни. На първо място е капитанът Мануел Нойер. От почивка в Дубай се завърна Кингсли Коман, а Корентен Толисо от Франция. Няма информация къде е бил Омар Ричърдс. Болен е и помощник-треньорът Дино Топмьолер.

"Ще прекарам следващите дни под карантина, защото съм позитивен с коронавирус - написа Нойер във Фейсбук. - Чувствам се добре и имам само леки симптоми. Благодаря на всички за пожеланията. Бъдете здрави и се пазете."

Заради карето Байерн отмени за понеделник старта на тренировките. Първо на всички ще бъдат направени тестове. В Борусия са положителни четирима футболисти засега - Денис Закария, Джо Скали, Мамаду Дакур и Киънън Бенетс.

"Всички футболисти, треньори и служители, при които беше възможно, получиха бустерна ваксина - каза кардиологът Роланд Шмид, който е лекар на Байерн. - Останалите са ваксинирани."

Предвид многото случаи на коронавирус в различните отбори шефовете на футболната федерация тепърва ще решават дали ще се отлагат мачове и дали може да отпадне цял кръг. Изследванията на ситуацията показват, че най-вече болните са внесли омикрон от почивките си. Окончателно решение ще се вземе, след като всички клубове дадат данни за ситуацията в началото на седмицата.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати