Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Подновяват мачовете в Италия с полуфиналите за Купата

Спорт

Подновяват мачовете в Италия с полуфиналите за Купата

Подновяват мачовете в Италия с полуфиналите за Купата - Tribune.bg

Ще се проведе важна видеосреща на 22-ри април

Министърът на спорта Винченцо Спадафора свика за сряда среща с шефовете на италианския футбол, на която ще бъде обсъдено възобновяването на сезона в Серия А.

Плановете вече са в сила и Италианската футболна федерация изпрати своя протокол за това как трябва да бъдат провеждани безопасно тренировките по време на пандемията от коронавирус.

Спадафора свика видеоконферентна среща с шефовете на федерацията, Серия А, Серия В, Лега Про, асоциацията на играчите и асоциацията на съдиите, както и представител на федерацията по спортна медицина.

Срещата е определена да се проведе в сряда, 22 април и след това обсъждане трябва да бъде разчертан график за възобновяването на сезон 2019/20.

Футболът в Италия е спрян от 10 март и тренировките няма да бъдат възобновени преди 3 май. След това се очаква заниманията да бъдат подновени, а заедно с тях ще бъдат правени редовни тестове на играчите, които ще се подготвят на малки групи, за да се поддържа социалното дистанциране.

Полуфиналите за Купата на Италия се очаква да бъдат първите, които ще се изиграят по програма. Те трябва да се проведат в периода между 27 и 31 май, като ще бъдат на неутрален терен – на стадион „Олимпико“ в Рим при закрити врата. Първите срещи от полуфиналите вече се изиграха, като Милан и Ювентус завършиха 1:1, а Наполи победи с 1:0 като гост Интер.

Серия А най-вероятно ще започне около 2-3 юни.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Серия А, Италия

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети