Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Подобрените условия на труд и повишените заплати в тотото се оказаха лъжа

Спорт

Подобрените условия на труд и повишените заплати в тотото се оказаха лъжа

Подобрените условия на труд и повишените заплати в тотото се оказаха лъжа - Tribune.bg
Снимка:

Служителите получили ваучери за храна, които се удържат от заплатите, всеки ден валяли молби за напускане

Служителите в Българския спортен тотализатор работят в по-добри условия и с повишено заплащане, похвали се преди дни пред БНТ министърът на младежта и спорта Димитър Илиев. Проверка на 7Dnisport.bg обаче установява, че нито едното, нито другото е вярно.

„Проблемите в БСТ не само си стоят, но и се задълбочават от тотално неадекватните решения на дерибействащия в Тотализатора началник Георги Тарлеков“, коментира медията.

Относно заплатите на работещите е била задействана следната схема: сключеният нов колективен трудов договор на служителите давал правото да се възползват от ваучери за храна от пари, които обаче им се от удържали от заплатите. Т.е. на служителите им се връща нещо което си е тяхно, което трудно може да бъде прието за „увеличение“, както се хвали министърът. Според източници на медията, служители и синдикати били възмутени от изказването на министъра, който минава за приближен на лидера на ПП Кирил Петков, и се готвели за протестни действия.

Условия за труд в БСТ е силно казана дума, според все по малко оставащите там служители. Почти всеки втори служител си търси нова работа, а молбите за напускане валят ежедневно.

Автопаркът на дружеството е в тотален упадък. В някои дирекции служители сами си ремонтирали автомобилите.

7dnisport.bg разполагат с информация, че новопостъпил служител, който e трябвало да отговаря за автопарка, е изкарал на работа точно… половин ден, защото бързо стигнал до извода, че цари пълно безхаберие и некомпетентност.

Най-новото „управленско“ решение на Тарлеков било при командировки служителите от един пол да спят в една хотелска стая, за да се пестят пари от хотелски настанявания. „Невиждано“ и „иновативно“ решение в областта на мениджмънта и финансовия контрол. Същевременно когато шефовете ходели по командировки, те не само не спели в една стая, но и се наемали луксозни апартаменти.

„Очевидно изнервен и явно осъзнаващ невъзможността да се справя с управлението на дружеството, изпълнителният директор взима крайно неадекватни решения, които не подобряват работната среда. Напротив още повече демотивират служителите на БСТ. Въпросът е докога ще продължи тази серия от неадекватни и неподготвени управленци в министерството. И дали те не се назначават от Димитър Илиев, като част от политиката на управляващата партия да се съсипе Спортния тотализатор, за кеф на техни спонсори от хазартния бранш“, коментира медията.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети