Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Поне пет българки ще се борят за медали на Европейското в Будапеща

Спорт

Поне пет българки ще се борят за медали на Европейското в Будапеща

Поне пет българки ще се борят за медали на Европейското в Будапеща - Tribune.bg
Снимка:

Олимпийските медалистки Евелина Николова и Тайбе Юсеин стигнаха до полуфиналите на Европейското първенство по борба в Будапеща.

Те двете и поне още три българки ще се състезават за отличия в последните схватки на турнира при жените.

София Георгиева също е на полуфинал в съкратената и неолимпийска категория до 65 кг, Миглена Селишка е на финал на 50 кг, а Мария Оряшкова има директен мач за бронз на 76 кг.

Евелина Николова спечели с 12:1 на четвъртфиналите на 57 кг срещу Тамара Долал (Унгария) и по-късно днес ще се бори срещу европейската шампионка до 23 години Елвира Камалоглу (Турция).

Тайбе Юсеин бе също толкова категорична на 62 кг, побеждавайки Ямур Чакмак (Турция) с 9:0. Нейна съперничка на полуфиналите ще бъде Наталия Кубати (Полша), като схватките започват в 17:45.

Георгиева също е на полуфинал в неолимпийската категория до 65 кг, където има само шест участнички и те се състезават в различен формат.

Българката записа победа с 11:0 срещу Аслъ Тууджу (Турция) във втория си двубой, а в първия загуби две точки две секунди преди края и отстъпи с 2:3 на Криста Инче (Румъния).

Юлиана Янева пък загуби с 3:4 срещу Бусе Чавушоглу на 72 кг и ще чака мач за бронз при евентуална победа на туркинята на полуфинала срещу Александра Ангел (Румъния). Тя може да играе в шести мач за медал за българската борба при дамите.

Ирена Бинкова е единствената сигурна отпаднала след туш срещу Мерцедес Денеш в квалификацията и загуба на унгарката на четвъртфиналите срещу Катарина Кравчик (Полша).


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети