Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Попов: Задният номер не ме плаши

Спорт

Попов: Задният номер не ме плаши

Снимка:

Алберт Попов открива днес сезона за Световната купа.

Аби е бронзов медалист в гигантския слалом от младежко световно ще кара в Зьолден в по-слабата си дисциплина - гигантски слалом. Въпреки това той е силно амбициран да покаже най-доброто от себе си на глетчера Ретенбах.

„Подготовката ми мина перфектно, доволен съм от свършеното, коментира за „Мач Телеграф“ Алберт. „Започнахме с повече тренировки на гигантски слалом, където за момента не съм особено константен. За старта в неделя се очаква времето да е по-топло, което ще означава, че за моя заден стартов номер ще има доста дупки по трасето. Това обаче само може да ме мотивира. Надявам се дупките да са в моя полза. Тенденцията за този сезон изглежда, че ще са агресивните терени, не ледените. Малко ме притеснява това, но пък за всички е еднакво все пак“, заяви с усмивка звездата ни в зимните спортове.

„Аз вече показах, че в слалом с последен номер могат да се атакуват предни позиции, допълни още Аби.

Той разкри, че няма амбиции за зимната олимпиада в Пекин през февруари 2022, но е категоричен, че ако има ден може да покаже силен резултат.

„В тренировките преди началото на сезона карах със световния шампион в слалома и отборното от Кортина 2021 Себастиан Фос-Солеваг и за моя радост дадох и по-добри времена в доста от тренировъчните спускания. Вторият от световното в гигантския Филип Зубчич бе по-добър от мен на гигантски, но на слалом му показах, че има и той какво да научи от мен“, заяви още Попов.

След Зьолден той е екипът му се връщат за кратко в София и после продължават отново с лагери на сняг в западна Европа. Следващитe стартове за СК за Алберт ще са на 11-12 декември във Вал д’ Изер (Фр), където има слалом и гигантски слалом.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема