Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Позорна загуба за Барселона! Байерн продължава към полуфиналите

Спорт

Позорна загуба за Барселона! Байерн продължава към полуфиналите

Позорна загуба за Барселона! Байерн продължава към полуфиналите - Tribune.bg
Снимка:

Отборът на Байерн Мюнхен буквално унищожи Барселона в дългоочаквания ¼-финал между двата тима. Германският шампион унижи каталунския гранд с невижданото 8:2. С по 2 гола се отчетоха Томас Мюлер и Филипе Коутиньо, който е собственост на испанците.

Това е първият случай от 1946 година, когато Барса получава 8 попадения във вратата си. Тогава това го прави Севиля. "Ещадио да Луж" бе арена на сблъсъка, а баварците ще играят срещу Манчестър Сити или Олимпик Лион на 1/2-финалите.

В третата минута Роберто опита подаване по земя от десния фланг към Суарес в наказателното поле, но Боатенг се намеси с решителен шпагат, след който Нойер бързо изби топката.

Само секунди по-късно баварците нанесоха своя удар. Перишич спринтира отляво и намери непокрития Мюлер, който направи двойно подаване с Левандовски в пеналтерията и германецът препарира Тер Стеген с безпощаден шут от близка дистанция.

Барселона обаче отговори по светкавичен начин. В седмата минута Алба нахлу по фланга и опита центриране към Суарес, но Дейвид Алаба в опита си да изчисти топката с десния крак, си вкара автогол.

В 20-ата минута Меси направи рейд до границите на наказателното поле и стреля с левия крак по земя, но Нойер улови без проблем.

120 секунди по-късно Гнабри открадна топка в центъра от Роберто и веднага намери Перишич отляво, който продължи уверено напред, навлезе в наказателното поле и с диагонален шут разстреля Тер Стеген.

Меси подаде на Роберто вдясно, който потърси свой съотборник в пеналтерията, но бранител изчисти в корнер. Капитанът центрира на първа греда, след което топката бе изчистена.

В 28-ата минута Байерн нанесе нов удар. Горецкка изведе с едно докосване Гнабри в наказателното и германецът покоси по хладнокръвен начин каталунската врата за 1:3.

Всичко в срещата сякаш приключва още в 31-ата минута. Томас Мюлер се пребори на първа греда за топката след центриране от дясното крило на Кимих и по брилянтен начин матира своя сънародник Тер Стеген.

В 38-ата минута Кимих отново опита да намери свой съотборник отдясно, но този път защитата на Барса реагира и изчисти. При последвалото центриране Левандовски се извиси над всички, но ударът му бе слаб.

В 45-ата минута Суарес най-сетне получи възможност да покаже реализаторските си качества, но ударът му с десния крак от въздух не затрудни Нойер, който хвана с две ръце топката.

Въпреки че в последните минута на първата част Байерн намали оборотите, каталунците не успяха да застрашат сериозно вратата на съперника.

В 49-ата минута Нойер намери в предни позиции по брилянтен начин Мюлер, който гърдира, обърна се и подаде на Перишич, който моментално опита изстрел, но Тер Стеген успя да улови.

2 минути след това Горецка овладя на гърди в наказателното поле един дълъг пас на Кимих и шутира с десния крак, но над вратата.

В 57-ата минута Барселона върна един гол. Меси намери на левия фланг Алба, който подаде към Суарес в центъра на наказателното поле, след което уругваецът финтира Боатенг, за да прати топката в долния ляв ъгъл на Нойер - 2:4.

6 минути по-късно обаче Байерн наказа каталунците за дързостта. Алфонсо Дейвис развинти Семедо на левия фланг, нахлу мощно в наказателното поле и пусна страхотно подаване към непокрития Кимих, който закова пети пирон във вратата на Барселона.

Статистиката след първите 70 минути показва, че през първото полувреме германците са създали 14 положения срещу 4 за испанците, а през второто "само" 7 срещу 3.

В 77-ата минута Суарес подаде към Меси вляво в наказателното поле и аржентинецът изпита Нойер, който отново бе безпогрешен.

5 минути след това Коутиньо центрира в малкото наказателно поле и непокритият Левандовски отбеляза безпроблемно за 2:6 с глава редовния си гол.

Само секунди по-късно Филипе Коутиньо, който е собственост на каталунците на свой ред се разписа след асистенция на Мюлер.

В предпоследната минута Лукас Ернандес игра с глава и намери Коутиньо, който бе сам и от близка дистанция промуши топката за осми път във вратата на Барселона.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети