Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Правителството отпусна средства за Европейското първенство по джудо

Спорт

Правителството отпусна средства за Европейското първенство по джудо

Правителството отпусна средства за Европейското първенство по джудо - Tribune.bg
Снимка:

Председателят на Българската федерация по джудо благодари на премиера и ММС за подкрепата

Правителството отпусна средства по бюджета на Министерството на младежта и спорта за 2019 г. за подпомагане на спортни дейности. Средствата в размер на 2 300 000 лв. ще бъдат за за организиране и провеждане на Европейската купа по джудо, която ще се проведе на 31.01.-03.02.2020 г. в гр. София и на Европейско първенство по джудо за мъже и жени през месец април 2022 г., както и за подпомагане на участието на български състезатели по джудо и техните треньори в квалификационни състезания с цел набиране на повече точки за ранглистата и предвид възможностите за участието им на Олимпийските игри в Токио през 2020 г.

Провеждането на първенствата на територията на Република България ще доведе до повишаване на възможностите на българските спортисти за изява на световни и европейски първенства и до повишаване на качеството на дейностите по организация и провеждане на международни първенства, включени в международния спортен календар. По този начин ще се създаде мотивация в деца и млади хора за практикуване на системна тренировъчна и състезателна дейност и ще бъде оказано положителното въздействие върху развитието и популяризирането на българския спорт.

Европейската купа по джудо през 2020 г. е с ранг на олимпийска квалификация за Олимпийските игри в Токио през 2020 г. Европейското първенство по джудо за мъже и жени през 2022 г. е включено в календара на Световната джудо федерация и Европейската джудо федерация и носи 100 % актив от точки в ранг листата. Очаква се в него да вземат участие 450 спортисти от 50 държави, техните екипи и 60 официални лица.

Още през лятото председателят на Българската федерация по джудо Румен Стоилов благодари на министъра на младежта и спорта Красен Кралев за подкрепата. Той подчерта, че без съдействието на премиера Бойко Борисов и Министерството на младежта и спорта провеждането на Европейското първенство за мъже и жени през 2022 година нямаше да бъде възможно.

През април тази година президентът на Европейския съюз по джудо Сергей Соловейчик проведе срещи с премиера Борисов и министър Кралев, като на тях бе обсъдена именно кандидатурата на България за домакинство на Европейското първенство за мъже и жени.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети