Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Собствениците на футболни клубове обещаха честна игра и да няма натиск върху съдии

Спорт

Собствениците на футболни клубове обещаха честна игра и да няма натиск върху съдии

Собствениците на футболни клубове обещаха честна игра и да няма натиск върху съдии - Tribune.bg
Снимка:

Няма да се допуска напрежение на терена, което да се пренася към агитките

Министър-председателят Бойко Борисов проведе среща със собствениците на трите водещи футболни отбора Георги Домусчиев („Лудогорец“), Васил Божков („Левски“) и Гриша Ганчев (ЦСКА-София). На разговора присъстваха също главният прокурор Сотир Цацаров, заместник-главният прокурор Иван Гешев, министърът на вътрешните работи Младен Маринов, президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов и съветникът на министъра на младежта и спорта Гошо Гинчев.

По време на срещата бе обсъдено началото на футболното първенство у нас с оглед на спокойното му протичане. Собствениците на футболните клубове заявиха, че отборите им ще бъдат водени от принципите на честната игра. По думите им няма да се допуска напрежение на терена, което да се пренася към агитките. Няма да се позволят и заплахи към футболните съдии.

Президентът на БФС Борислав Михайлов благодари на Борисов за тази среща, защото по негови спомени последната такава е била през 2003 година в столичен хотел. На срещата всички са си дали обещание, че ще се осигури максималното спокойствие на съдиите, за да може да си вършат работата без напрежение.

„Големите клубове си стиснаха ръцете, което се случва много рядко“ и допълни, че, ако някой съдия има данни, че е притискан и заплашван да се обърне към МВР или Прокуратурата.

„Присъствах на тази среща, защото съм пряко заинтересован какъв ще общественият ред и как ще се държат агитките“, обясни вътрешният министър Младен Маринов, който отказа пред медиите да назове какви мерки е споделил пред премиера.

„Нашият фокус ще е да не се допуска купуване на мачове и натиск върху съдии“, разкри вътрешният министър и същевременно отказа да назове дали МВР има данни за заплашвани или бити рефери. „Познавате ме, говоря само с факти, когато е отчетено от Прокуратурата“, добави той.

Маринов отказа да назове дали са говорили на срещата за уговорени мачове. Обясни, че премиерът единствено е поискал да се начертае план, който да пресича тази практика.

Новото футболно първенство започва на 12 юли с мача Ботев Враца – Берое.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати