Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Преди дербито Левски - ЦСКА: Извънредни мерки за сигурност в София

Спорт

Преди дербито Левски - ЦСКА: Извънредни мерки за сигурност в София

Преди дербито Левски - ЦСКА: Извънредни мерки за сигурност в София - Tribune.bg
Снимка:

Очакват се 20 000 фена на Националния стадион „Васил Левски“

Столичната дирекция на вътрешните работи със засилени мерки за сигурност заради дербито между "Левски" и "ЦСКА". Мачът ще се играе от 13 часа днес на Националния стадион "Васил Левски". Пред стадиона ще има пунктове за проверка на всички посетители. Ще се следи за пиротехника и оръжие. Няма да се допускат пияни и дрогирани фенове.

Ще бъдат затворени и част от централните улици в София в района на стадиона. До 20 часа вечерта са забранени престоят и паркирането при сектор „Г“, а до 15 часа – на моста пред стадиона, на ул. „Ген. Гурко“ между булевардите „Евлоги и Христо Георгиеви” и „Васил Левски“.

"Движението ще бъде спирано по наше усмотрение, особено в пиковите часове, когато идват по различни направления феновете", обясни комисар Борислав Муеров, директор на Охранителна полиция към СДВР пред NOVA телевизия.

Входовете отварят в 11:00 часа. По-трудно се правят проверки в това време, хората са по-добре облечени заради студеното време. Затова сме направили по-голям толеранс от време, за да можем да направим пълната проверка, допълни той.

„Подготвени сме добре и знаем всички места, където могат да се скрият бомбички и забранена пиротехника. Има си винаги места и лица, които успяват да вкарват такива. С оперативните ни способи и видео- заснемане бързо установяваме лицата“, категоричен беше комисар Муеров.

"От срещата с ръководството на двата отбора стана ясно, че очакваме около 15-20 000 души на стадион "Васил Левски", добави комисар Муеров.

По последните промени в Закона за спортното хулиганство, в деня на мача няма да се продават билети във връзка с безопасността, разясни още той.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети