Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Предложение: Стадионът в Неапол да се казва "Диего Марадона"

Спорт

Предложение: Стадионът в Неапол да се казва "Диего Марадона"

Предложение: Стадионът в Неапол да се казва Диего Марадона - Tribune.bg
Снимка:

Кметът на Неапол предложи преименуване на стадиона„Сан Паоло“ в чест на обичания от града аржентински футболист Диего Марадона.

„Нека прекръстим „Сан Паоло“ на Диего Армандо Марадона!!!“, написа Луиджи де Магистрис в Туитър. Марадона почина вчера на 60-годишна възраст в следствие на сърдечен арест в дома си, където се възстановяваше от мозъчна операция, която претърпя в началото на ноември.

„Диего накара нашите хора да мечтаят, той възроди Неапол със своя гений. Диего, неаполитанец и аржентинец, ти ни даде щастие и наслада. Неапол те обича!“, добави кметът на града. Президентът и собственик на Наполи Аурелио Де Лаурентис заяви за радио RMC, че „е идейно“ стадионът да бъде прекръстен на „Сан Паоло-Марадона“. „В четвъртък искам да покажа кадри от постиженията му на стадиона“, каза той.

Наполи играе с Риека на стадиона по-късно през деня в Лига Европа. Двубоят ще бъде предшестван от минута мълчание в памет на великия футболист. Хиляди жители на града се стекоха по улиците и пред стадион "Сан Паоло" снощи със запалени свещи, за да почетат паметта на легендата.

В същото време лошите новини в семейството на Марадона нямат край. След кончината на великия футболист, стана ясно, че неговият син Диего Марадона-младши в момента е в реанимация поради коронавирус. 34-годишният наследник на Дон Диего води битка с коварния вирус в болница в Неапол, след като е бил диагностициран с COVID-19 на 5 ноември. Медии съобщават и че младият мъж е научил за смъртта на баща си по-най-неприятения начин - от журналист, който го е потърсил за коментар по темата.  

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати