Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Председателят на федерацията по плуване: Случаят с допинга е много странен и загадъчен

Спорт

Председателят на федерацията по плуване: Случаят с допинга е много странен и загадъчен

Председателят на федерацията по плуване: Случаят с допинга е много странен и загадъчен - Tribune.bg
Снимка:

Председател на УС на Българската федерация по плувни спортове Георги Аврамчев коментира скандала с допинга, който избухна вчера.

"Вярвам и винаги съм вярвал на тези момчета. Случаят е много странен и загадъчен. Няма реално и логично обяснение. Ще проведем необходимото разследване. Призовавам всички компетентни органи да се включат. От моя страна ще има пълно съдействие. Аз съм човекът, който има най-голяма желание истината да излезе наяве и виновният или виновните да бъдат наказани".

"Всички състезатели знаят какви медикаменти взимат. Те се приготвят от доктор. Работим с конкретния лекар от 3 години и му вярвам. Когато се взимат проби, се дава протокол, като всеки собственоръчно описва какво пие. Някои от тях са приемали по 36 хапчета, но не от различни видове. Просто ако трябва да се вземе 8 милиграма, а едното хапче е 1 милиграм, то се взимат 8".

"Ако един път не се явиш на допинг, получаваш жълт картон. Ако това се случи втори път - получаваш автоматично наказание, без да са те изследвали. Никога не сме давали забранени вещества, за да се притесняваме, че нещо може да се случи", заяви Георги Аврамчев.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати