Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Президентът на Балкан: Основната ни цел е да влезнем в групите на ШЛ

Спорт

Президентът на Балкан: Основната ни цел е да влезнем в групите на ШЛ

Президентът на Балкан: Основната ни цел е да влезнем в групите на ШЛ - Tribune.bg
Снимка:

Президентът на Балкан (Ботевград) Михаил Михайлов постави високи цели пред тима за новия сезон.

Основната е Балкан да стане първият български отбор, класирал се в груповата фаза на Шампионската лига. Другите са ясни – титла и купа на България.

Тимът вече започна подготовка за новия сезон с двама нови – Станимир Маринов и Николай Грозев. Чуждестранните попълнения Кори Мениголт, Давонтей Джордан и Тауан Ейджи ще се присъединят към подготовката в края на месеца.

„Прекалено дълга беше паузата и в момента в залата виждам едни момчета, които са изключително жадни за тренировъчен процес и най-вече за състезателен процес, защото шест месеца без баскетбол е прекалено дълго време. Надявам се паузата да не се отрази на момчетата, защото ние започваме достатъчно рано и мисля, че сме един от малкото клубове, които подадоха ръка на българските играчи и не ги остави още един месец в тежка ситуация. И затова преценихме с г-н Гавалюгов, кметът на Ботевград, тази година да започнем по-рано, точно с тази цел – да можем да дадем на момчетата нужното спокойствие да си вършат работата, а не да се борят за оцеляването си“, заяви Михайлов.

„На този етап това ще бъде съставът, с който ще играем квалификациите в Шампионската лига и ще започнем българското първенство. В последните години Балкан е клуб с изключително високо цели и амбиции и всяка година ги доказваме с игрите, които показваме. Амбициите ни са много високи и тази година. Нашето желание е да бъдем първият български отбор в групите на Шампионската лига. И това е първата и основната цел. Ще бъде трудно, но не е невъзможно. Целите в българското първенство пред Балкан не се променят. Всяка година сме основният претендент за титлата и за купата“, каза още президентът на Балкан, цитиран от БНР.

В Ботевград останаха разочаровани от решението на федерацията да гласува нулев сезон заради пандемията от Codiv-19. По това време тимът бе на първо място в класирането.

„И да съжаляваме, след като е взето това решение, съобразяваме се с него и гледаме напред. И да гледаме назад само ще хабим енергия за нещо, което не можем да променим. Така че следваме си плана – това, което не сме взели през миналата година, да го вземем през тази. Със сигурност това ще ни амбицира повече през новия сезон“, категоричен е Михаил Михайлов.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати