Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Президентът на БФБорба: "На Айк Мнацаканян съдиите му отнеха квотата"

Спорт

Президентът на БФБорба: "На Айк Мнацаканян съдиите му отнеха квотата"

Президентът на БФБорба: На Айк Мнацаканян съдиите му отнеха квотата - Tribune.bg

Президентът на БФ Борба Христо Маринов разкри разочарованието си от загубата на Айк Мнацаканян на полуфиналите на Олимпийската квалификация в Будапеща, което остави борецът ни без квота за Игрите в Токио.

"Можехме да спечелим и още една квота, но съдиите явно и брутално порязаха Айк Мнацаканян на полуфиналите. След като Айк поведе с 4:0 на руснака му дадоха абсурдни две точки и необяснимо предупреждение за нашия борец. Всичко беше тенденциозно и добре наредено. След това съдиите продължиха да накъсват борбата, не зачетоха претест от нашия треньорски щаб и така подариха победата със 7:6 на руснака. Реално на Айк си му взеха квотата.

Разбира се, подадохме контестация, но едва ли ще има преразглеждане на резултата. Най-много да накажат рефера за една-две срещи. Надявам се на олимпийската квалификация в София да се съобразят, че сме домакини, и да няма подобно порязване от страна на съдиите", каза Маринов.

В полуфиналите в категория до 77 кг на класическия стил Айк Мнацаканян загуби от Александър Чехиркин с 6:7. И така той остана с последния шанс за виза на квалификацията в София от 6 до 9 май, на която финалистите ще си осигурят участие в Токио 2020.

„Реално имаме шансове за още 3-4 квоти – продължи президентът на федерацията. - В свободната борба момчетата също направиха много силни борби в Унгария и останаха на крачка от визите. Георги Вангелов беше безапелационен... При жените Миглена Селишка и Евелина Николова се бори със сърце и си взеха квотите. Мария Оряшкова поднесе приятна изненада и стигна полуфиналите... Имаме потенциал за още.“

България вече има 5 олимпийски квоти, спечелени от Тайбе Юсеин (62), Миглена Селишка (50), Евелина Николова (57), както и на Георги Вангелов (57) в свободния стил и на Кирил Милов (97) в класическия.

Тази вечер Милов ще спори за титлата, а Айк ще се бори за бронза на квалификационния турнир в Будапеща.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети
Кой е вашият кандидат за кмет на София?
Покажи резултати Скрий резултати