Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Президентът на БФТенис празнува юбилей

Спорт

Президентът на БФТенис празнува юбилей

Президентът на БФТенис празнува юбилей - Tribune.bg
Снимка:

Стефан Цветков чества своя 50-и рожден ден

От Българската федерация по тенис поздравиха президента си Стефан Цветков, който днес празнува своя 50-и рожден ден.

„Екипът на Българска федерация по тенис отправя най-сърдечните си поздрави към президента на централата Стефан Цветков по повод 50-годишния му юбилей!

Нека здравето и личното щастие са водещи във Вашия живот. Нека имате смелостта да реализирате и най-смелите си мечти и стремежи. Пожелаваме Ви още много професионални успехи и все така успешно да работите за развитието на тениса в България и по света.

Честит празник!", написаха от федерацията.

Стефан Цветков е роден на 20 април 1970 г. в София. Тренира тенис от 8-годишен. Играе в националния отбор за купа "Дейвис" през 1990 и 1991 г., преди да замине да учи в САЩ. Състезава се успешно в колежанското първенство и в германското клубно първенство. От 1997 до 2000 г. е капитан на България за купа "Дейвис", печели сребърни и бронзови медали от европейското отборно първенство през 1998 и 1999 г. Той е възпитаник на Университета в Минесота, с който е шампион в конференцията в Big Ten. От 2004 г. е заместник-председател на Българската федерация по тенис. През май 2008 г. е избран за председател на тенис федерацията. През януари тази година бе единодушно преизбран за четвърти мандат начело на централата. От 2005 г. е част от Изпълнителния комитет, а от 2008 г. е и заместник-председател на БОК. Стефан Цветков е българинът с най-високи постове в световните тенис организации. Той е член на Борда на директорите на Международната тенис федерация (ITF). Председател е на комисията за развитие на веригата за жени ITF Women′s Circuit, член на комисията на атлетите към ITF, бил е вицепрезидент на Европейската тенис асоциация (Tennis Europe) и понастоящем е неин пожизнен почетен съветник. Член на Международната комисия към Световната зала на тенис славата в Нюпорт. Член на Борда на директорите на Професионалния тенис регистър на треньорите. Президент за България на The Global Professional Tennis Coach Association, президент на "Интърнешънъл лаун тенис клуб" на България и почетен член на клуба във Великобритания. Член на борда на директорите на "Хопман къп". Цветков е турнирен директор на Турнира на шампионките на WTA от 2012 до 2014 г. Председател на организационния комитет на турнира от сериите АТР 250 - Sofia Open, от 2018 г. насам. Занимава се с бизнес. Баща му Стефан Цветков-старши също дългодошишен национал и капитан на България за купа „Дейвис", а сестра му Борислава е бивша националка по тенис и All-American на „Clemson University".


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати