Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Президентът на МОК ще посети Япония преди Олимпиадата

Спорт

Президентът на МОК ще посети Япония преди Олимпиадата

Президентът на МОК ще посети Япония преди Олимпиадата - Tribune.bg

72 процента от японците искат отмяна на Олимпиадата или ново пренасрочване.

Президентът на Международния олимпийски комитет Томас Бах ще посети Япония през следващия месец, съобщава местната агенция "Киодо".

Босът на МОК ще присъства на церемония в Хирошима на 17 май при преминаването през града на олимпийския огън. Той ще се срещне с премиера Йошихиде Суга ден по-късно. Очакванията са Бах да подкрепи усилията на Япония за организиране на сигурна Олимпиада от 23 юли до 8 август това лято.

"Наясно сме с намерението на президента Бах да посети Япония и бихме приветствали такава визита. Но на този етап няма нищо конкретно по този въпрос", обявиха официално от Организационния комитет на Игрите в Токио.

Япония в момента преживява нова вълна от заразени с COVID-19 по-малко от 100 дни преди старта на Олимпиадата, която беше отложена с година заради пандемията. В десет префектури в страната са наложени извънредни рестриктивни мерки заради разпространението на инфекцията.

Премиерът Суга, който в момента е на посещение в САЩ, заяви на пресконференция вчера, че в разговорите си с американския президент Джо Байдън го е уверил в твърдото намерение на страната да организира Олимпийските игри по програма, а Байдън го е подкрепил.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати