Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Признаха новата федерация в българското колоездене

Спорт

Признаха новата федерация в българското колоездене

Признаха новата федерация в българското колоездене - Tribune.bg
Снимка:

За българското колоездене май ще настъпят по-добри дни. Учредената през миналата година федерация бе призната от Министерството на младежта и спорта (ММС).

„Исторически ден за българското колоездене! В качеството си на президент на Българската федерация по колоездене официално получих лиценз от министър Красен Кралев! Това означава, че новата федерация официално вече е факт. Искам да благодаря на всички, които подкрепиха каузата за новото начало на българското колоездене. Нека се обединим и работим заедно за успеха!”, написа във Facebook Драгомир Кузов, цитиран от „24 часа“.

Признаха новата федерация в българското колоезденеПризнаха новата федерация в българското колоездене

Той бе избран в Пловдив на 10 юли миналата година. До учредително събрание се стигна, след като Българският колоездачен съюз подаде документи в съда и Националната агенция за приходите, че не може да покрива стари задължения, а на 15 март бе обявен в несъстоятелност и лицензът му бе отнет от ММС.

Федерацията ще получи временен лиценз от Международния колоездачен съюз (ЮСИ), а официалното възстановяване ще бъде на конгреса по време на световното през септември. Плановете ни са да възстановим обиколката на България и да бъде излъчвана по Eurosport. След олимпиадата на колодрума в Пловдив ще има европейско за мъже, коментира Кузов, който е член на техническата комисия към ЮСИ.

Обиколката на България е 4-ата най-стара в света (от 1924 г.), но заради неуредиците и скандалите за последно се състоя през 2017 г.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети