Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Признание! Двама от efbet лига влизат в идеалния отбор на Балканите

Спорт

Признание! Двама от efbet лига влизат в идеалния отбор на Балканите

Признание! Двама от efbet лига влизат в идеалния отбор на Балканите - Tribune.bg
Снимка:

Българският национал Кирил Десподов и защитникът на ЦСКА Юрген Матей получиха голямо признание за изявите си от началото на сезона до момента.

Двамата попаднаха в идеалния отбор на Балканските шампионати.

Подреждането е направена от турските футболни анализатори чрез платената платформа Comparisonator. Благодарение на компютърните изчисления са определени най-добрите футболисти на Балканите по постове. Сравнявани са играчи от първенствата на Словения, Босна и Херцеговина, Сърбия, Румъния, България, Турция и Гърция.

Капитанът на ЦСКА намира място в идеалния отбор като един от двамата централни защитници. Кирил Десподов, който днес навършва 25 години, пък е поставен като ляво крило в състава, подреден от Comparisonator. Интересното е, че нападателят на Лудогорец не е в топ 3 на най-добрите в офанзивни играчи на Балканите, според статистическите показатели.

Плеймейкърът на ЦСКА - Греъм Кери е класиран на трето място сред най-добрите халфове, но това не е достатъчно да попадне в идеалния отбор. На първо място при полузащитниците е Гелор Канга от Цървена звезда, а на втора позиция е подреден Файсал Фажр от Сивасспор.

Вратар на идеалния тим е Флориан Радуха от словенския Целе. Карето в защита е Дамиен Дисау (Фарул Констанца), Юрген Матей, Александър Драгович (Цървена звезда) и Петер Бокай (Осиек). В средата на терена са Милан Йоич (Партизан) и Андреа Бартолаци (Фатих Карагюмрюк), пред тях е Анастасиос Бакаседес (Трабзонспор). По крилата са Кирил Десподов и Андрия Живкович (ПАОК). №1 при нападателите е Рикардо Гомеш от Партизан, който има 16 гола и 4 асистенции от началото на сезона. Той е определен за най-добър футболист в Балканските шампионати от техния старт през лятото до момента.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети