Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Проектът за стадион "Локомотив" се очаква до 15-ти май

Спорт

Проектът за стадион "Локомотив" се очаква до 15-ти май

Преди дни кметът на Пловдив пожела готовите планове възможно най-скоро

До 15 май Община Пловдив очаква представители на Локомотив (Пловдив) да входират проекта за строителни дейности на тези части от клубния стадион в парк "Лаута", които ще се изпълняват с отпуснатите от държавата средства.

Това заяви заместник-кметът на града Пламен Райчев, който се срещна с представители на ръководството и феновете на "жълто-черните".

Той добави, че строежът на стадион "Христо Ботев" може да бъде рестартиран още през август, ако няма обжалване на някоя от процедурите.

"Договорихме се с проектанта арх. Савов при входиране на окончателния проект на 15 май да представи и количествена сметка, на чиято база от Община Пловдив да пуснем пазарно проучване. На основание най-ниска цена на това проучване ще имаме готовност да обявим обществена поръчка за строежа в началото на юни. След като изтече законовия срок от обявлението - 40 дни, ще имаме готовност да изберем изпълнител и очаквам в края на юли или най-късно през август да имаме избран изпълнител и надзор по строителните дейности и те да бъдат възобновени. Разбира се, тези срокове са при положение, че няма обжалване на някой от етапите", каза зам-кметът Райчев.

Той допълни, че от фенските фракции на Ботев, присъствали на срещата - Сдружение ПФК Ботев, Клуб на привържениците на Ботев Пловдив и Бултрас, е имало предложение за промяна на проекта на едната от трибуните, но след като са разбрали, че това ще забави рестарта на строителството, те сами са се отказали от идеята.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още